Blog

Kultur, idrett og fritid, Nyheter

Mørkstuggu – for de med et ekstra hjerte for det hardere slaget

Storstuggu inviterer til tidenes første «Mørkstuggu»; en konsertserie for de med et ekstra hjerte for det hardere slaget.  

Slik ser programmet ut lørdag 6. november:

16.00 Platemesse og salg i foajeen

19.00 Filmvisning «Lords of Chaos»

21.00 Konsertstart Åtsel

22.00 Konsertstart Murder Maids

Bar i Peisstuggu fra kl. 18.30

Billetter: 300 kr + avg. Billetten gjelder både filmvisning og konserter

Billetter kjøper du her: Storstuggu – Mørkstuggu

Musikk og film – dette kan du oppleve:

Åtsel er et etsende møte mellom kølsvart dødspunk og blytung metal. Musikken støpes i et av de kaldeste og mørkeste områdene i Skandinavia; Røros i Norge. Mellom lange øde fjell og gamle kobbergruver, feier en storm av død, ødeleggelse og forfall! De er her for å forderve!

Murder Maids til Mørkstuggu 6. november

Murder Maids ble etablert i 2019 og har på kort tid vekket oppmerksomhet etter at de i januar slapp det kritikerroste debutalbumet «Knives Out» på Fucking North Pole Records (med Per Borten (Spidergawd, Moving Oos) som produsent). Norway Rock Magazine skrev i sin anmeldelse at Murder Maids hadde “truffet en home run av et album”. Egon Holstad rullet en sekser på terningen, mens Musikkavisen Puls kalte albumet for “rock’n’roll på sitt aller beste”. De havnet også på musikknyheter.no sin liste over årets mest lovende norske artister. Murder Maids’ inspirasjonskilder strekker seg fra oldschool-punk fra 70- og 80-tallet til moderne hardcore, og i tillegg har de en retrovibb som grunner i amerikansk 90-tallsmusikk. Miksen av dette tilfører musikken et nytt og spennende uttrykk, gjennomsyret av energi og rå fremtoning. De har også bemerket seg som et tight og drivende liveband og spilt med band som Spidergawd og Combos.

Lords of Chaos

Norwegian Black Metal, satanisme, kirkebranner, selvmord, trusler og drap. Og et vanvittig mediehysteri. Mytene omkring Øystein «Euronymous» Aarseth, Varg «Greven» Vikernes, Pelle «Dead» Ohlin og hvordan Norsk Black Metal ble til og senere erobret verden, er like mange og like omfattende som musikksjangeren de skapte.

I regissør Jonas Åkerlunds filmversjon av hendelsene som skapte overskrifter i hele verden tidlig på 90-tallet, møter vi Euronymous og bandkompisene i The True Mayhem – Necrobutcher, Hellhammer og Dead, som jobbet med å lage verdens ondeste plate fra et hønsehus i Ski.

Albumet «De Mysteriis Dom Sathanas» anses fortsatt som tidenes Black Metal skive verden over.

Det skulle handle om mørk og aggressiv musikk med sterkt antikristent budskap og lengsel etter døden. Snart ble det alvor.

 

X