Ordfører

Ordfører

Ordføreren på Røros er kommunens fremste folkevalgte. Her finner du informasjon om vervet og hva ordføreren gjør, samt en liten hilsen fra ordfører Isak V. Busch.

SIST OPPDATERT: 03.01. 2024 - 17:26
[easy-social-share]

Ordfører Isak Veierud Busch

Isak Veierud Busch (Ap) overtok ordførervervet etter valget i 2019 og ble gjenvalgt som ordfører i 2023. Han har vært medlem av kommunestyret siden 2015. Isak er bosatt på Røros med sin familie.

Christian Elgaaen (SV) er varaordfører.

Ordførerens oppgaver og ansvar

Ordføreren er leder av møtene i kommunestyret og formannskapet.

Kommunens fremste offisielle representant med ansvar for å representere kommunen ved offisielle anledninger.

Kommunens rettslige representant (kommunelovens § 9.3).

Støttespiller og pådriver i prosesser og holdninger som gagner kommunens og innbyggernes interesser.

Varaordfører

Christian Elgaaen (SV) er varaordfører i Røros kommune. Han overtok vervet etter valget i 2019. Christian har vært medlem av kommunestyret siden 2015.

Hilsen fra ordfører

Velkommen til Røros kommune!

Røros kommune er preget av et offensivt og dyktig næringsliv, en unik kulturarv med sine røtter i verdensarven, stor frivillighet, sterk dugnadsånd og ikke minst et rikt lokalt kulturliv!

Flyplassen og jernbanen gir oss veldig gode muligheter for å komme oss ut i verden og ikke minst muligheten til å komme oss fort hjem igjen!

Vi ønsker å vokse videre samtidig som vi tar vare på historien vår. Den unike blandingen av verdensledende industri, verdensarven, kulturlivet, matkulturen og reiselivet innpakket i en fantastisk flott natur, gjør Røros kommune til en meget god plass å både vokse opp i, leve og bo i og ikke minst til et godt sted for en aktiv alderdom. Hos oss er arbeidsledigheten lav og trivselen høy. Det er et rikt foreningsliv og uante muligheter for den som ønsker å bruke tiden sin sammen med andre.
Det skjer mye spennende på Røros gjennom året, og mange som bor her hevder at det er som å bo i en by når du ønsker det og som ei bygd når du trenger det. Summen av dette er at når du har blitt glad i Røros er det ofte starten på et livslangt kjærlighetsforhold!

– Isak Veierud Busch

Kontaktinformasjon

Ordfører
Isak Veierud Busch
Tlf: 72 41 94 20
Mobil: 452 07 674
E-post: isak.busch@roros.kommune.no

Rådhuset,
Bergmannsgata 19,
7374 Røros

Varaordfører 
Christian Elgaaen
Mobil: 911 28 988
E-post: christian.elgaaen@roros.kommune.no

X