Kulturkontoret

Kulturkontoret

Kulturkontoret i Røros kommune har ansvar for ulike områder i det kommunale kulturarbeidet. Kulturkontoret holder til på Storstuggu.

SIST OPPDATERT: 20.09. 2023 - 11:46
[easy-social-share]

Kultur i alle sektorer

Kulturkontoret er involvert i en rekke prosjekter, aktiviteter og arrangement i kommunen. Vi har også ansvar for å yte tilskudd til idrettslag, organisasjoner og andre aktører innenfor kulturfeltet. Et mangfoldig kulturliv er noe av det vi jobber for.

Noen av våre ansvarsområder

Kulturkontoret har hovedansvar for flere tiltak innen kultur og kulturell deltakelse som Den Kulturelle Spaserstokken, Aktivitetskortet, sommeraktiviteter for barn og unge og ulike prosjekter.

Alle spørsmål angående tilskuddsordninger, priser og stipender innenfor kulturlivet kan rettes til oss.

Tilskudd, priser og stipender

For fullstendig oversikt over våre stipendordninger, priser og tilskuddsordninger/kulturmidler – se egen side for temaet: Tilskudd, priser og stipend.

Spillemidler

For utfyllende informasjon om spillemiddelordningen, se vår side om idrett og friluftsliv.

Kultur og helse

Et ofte hørt begrep er “Det er mye helse i kultur”. Tverrfaglighet og kunnskap om bruk av kultur i helse og omsorg får mer og mer oppmerksomhet landet over. Er du interessert i dette området, ta gjerne en titt innom sidene til Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg.

Kultur og oppvekst

Kulturvirksomheten jobber sammen med oppvekstsektoren ved flere anledninger – både faste opplegg og mer sporadiske prosjekter. Kultur og estetikk i opplæringen er et viktig område – og vi anbefaler sidene til Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen for alle interesserte. Dette er spesielt en nyttig side for de som jobber i barnehage og skole.

Fysioterapeut i Røros Kommune, Anne Grete Sandbakken, tok i 2012 initiativ til et prosjekt som skulle utvikle seg til å bli et utviklingsprosjekt gjennom Norges musikkhøyskole/Senter for musikk og helse – det tverrfaglige samarbeidsprosjektet GRUV – Glede, Rytme, Utvikling, Vekst. Prosjektet handler om barns bevegelse til ferdig innspilt musikk. Både fysioterapitjeneste og kulturkontoret var involvert helt fra begynnelsen, samt barn og ansatte i seks barnehager i Røros Kommune.

Se mer om GRUV på NMHs sider.

Den kulturelle spaserstokken (DKSS)

Den kulturelle spaserstokken er et kulturelt tilbud til seniorer.

Kulturindeksen

Røros Kommune har siden 2012 vært rangert øverst på Telemarksforsknings Kulturindeks.

Illustrasjonsfoto for Kultur, idrett og fritid

Kontaktinformasjon

Besøksadresse
Ol-Klemmetsaveien 50
7374 Røros

Postadresse
Bergmannsgata 23
7374 Røros

Kulturkontoret er stengt i uke 28, 29 og 30. Ta kontakt med Servicetorget ved spørsmål!

Kultursjef
Morten Tøndel
Tlf: 97 76 15 09
E-post: morten.tondel@roros.kommune.no

Kulturkonsulent
Caroline Oksdøl Søberg
Tlf: 90 55 14 46
E-post: caroline.soberg@roros.kommune.no

Åpningstider

Mandag – fredag 08.00 – 15.45

Vi har sommertid fra 15. mai til 15. september: 08.00 – 15.00

X