Kultur- og idrettsarenaer

Kultur- og idrettsarenaer

I Røros kommune har vi mange forskjellig kultur- og idrettsarenaer. Arenaene er både private og kommunale.

SIST OPPDATERT: 20.09. 2023 - 11:52
[easy-social-share]
Storstuggu kulturhus

Storstuggu sto ferdig i 2000, og har siden da vært en viktig kulturarrangør med kulturprogram for alle våre innbyggere.

Se mer om Storstuggu her

Røros Kino

Røros kommunale kino holder til i Storstuggu.

Biblioteket

Biblioteket hoder til i den gamle ullvarefabrikken i Fargarveien. Biblioteket arrangerer både små konserter, fortellerstunder for barn, foredrag og annen formidling igjennom året.

Ungdommens Hus Røros

Ungdommens Hus arrangerer konserter, diskotek, lørdagsåpent og andre arrangement opp til en gang i måneden. Musikkbrakka ligger i tilknytning til Ungdommens Hus, og det er UH som administrerer utleie av denne. Se mer informasjon på Ungdommens Hus Røros.

Musikkbrakka

Musikkbrakka er et tipp-topp utstyrt øvingsrom for band, sangere og instrumentalister midt i Røros sentrum. Ungdommens Hus Røros administrerer utleie av Musikkbrakka.

Ratvolden

Ratvolden er Johan Falkbergets hjem. Ratvolden og dikterens fødested, Falkberget, ligger ved Rugelsjøen i Rugldalen, ca. 2 mil nord for Røros.

Det er muligheter for å bestille gruppeomvisning i museet på Ratvolden, sesong fra ca. 15.6. – 15.9. Omvisning bestilles gjennom Rørosmuseet.

Se mer på Falkberget-Ringens hjemmesider.

Rørosmuseet

Rørosmuseet er en viktig institusjon hva historieformidling gjelder. Museet arrangerer en rekke foredrag og utstillinger i løpet av et år i tillegg til sin faste utstilling og formidling.

Se mer på Rørosmuseets egne sider.

Røros Kirke

Røros Kirke, også kjent som Bergstaden Ziir, ble innviet den 15. august 1784. Kirka er en åttekantkirke og ligger i øvre del av Kjerkgata. Kjerka har om lag 1600 sitteplasser, og er en av Norges største kirker. Foruten til kirkelige handlinger, benyttes kirka ofte som lokale for konserter av både kirkelig og profan karakter. Bergstadens Ziir ble restaurert i perioden 2010-2012.

Les mer om Røros Kirke.

Sangerhuset

Sangerhuset ligger i Bergmannsgata. Bygningen ble oppført for Røros Sangforening i 1907 etter tegninger av Alfred Getz, daværende direktør ved Røros Kobberverk.

Sangerhuset er et yndet lokale for bryllup, konserter og ulike forestillinger.

Verket

Verket Røros er et av de største messearealer som er tilgjengelig i Midt-Norge. Verket er et fantastisk arrangørsted for små og større messearrangementer (messehall-standard), større kulturarrangementer, konserter, korps- og sangerstevner, festivaler med mer! Verket er hovedsted for en rekke lokale idrettsaktiviteter, samt nasjonale og internasjonale turneringer og samlinger.

Se mer på Verkets egne hjemmesider. 

Samfunnshus

Det er flere samfunnshus/forsamlingslokaler i Røros Kommune. Her arrangeres både private og offentlige sammenkomster av ulik art – og de fleste husene er tilgjengelige for utleie.

Galåen samfunnshus

Orvos samfunnshus

Glåmos samfunnshus

Rambu (Hådalen)

Nyheim (Orvos)

Aftenrøden (Kokkvolden, Brekken)

Viken

Feragen

 

Idretts- og nærmiljøanlegg

Alle idretts- og nærmiljøanlegg i Røros Kommune finner du på regjeringens sider:

Anleggsoversikt Røros Kommune

Illustrasjonsfoto for Kultur, idrett og fritid
X