Digitalt varslingssystem: Varsling24

Digitalt varslingssystem: Varsling24

Her finner du informasjon om det digitale varslingssystemet Varsling24. Røros kommunen varsler innbyggere i et geografisk område om hendelser som krever rask informasjon.

SIST OPPDATERT: 16.05. 2022 - 12:58
[easy-social-share]

Varsling24

Kommunen har tatt i bruk varslingssystemet Varsling24 for å varsle innbyggere digitalt via SMS, talemelding til fasttelefon og på e-post ved hendelser der dette er hensiktsmessig. Systemet kan brukes ved vannavstengning, stengte veier, melding om feiing og tilsyn, evakuering og andre forhold som krever rask informasjon.

Kan vi nå deg?

Det finnes to ulike registre som benyttes for å nå deg som innbygger:

  1. Oppdater kontaktinformasjonen din på norge.no. I dette felles nasjonale kontaktregisteret anbefaler vi å legge inn både mobiltelefon og e-postadresse da mange henvendelser fra det offentlige vil foregå her i fremtiden.
  2. Dersom du ønsker å motta varsler for en adresse som du ikke er registrert med bostedsadresse på, tilleggsregistrerer du deg på varslemeg.no.
Bedrifter

Bedrifter må registrere nøkkelpersoner ved å gå inn på varslemeg.no. Du kan registrere så mange nummer du vil per adresse.

Hvordan virker varslingen?

Meldingen sendes som SMS til mobiltelefoner og en automatisert talemelding til fasttelefon. Talemelding leses inn som “tekst til tale”. På slutten av meldingen blir du bedt om å taste: 1 – for å bekrefte at du har oppfattet meldingen 9 – dersom du ønsker å høre meldingen en gang til.

Er mitt mobilnummer registrert?

Så lenge du er registrert i «kontaktregister for offentlig forvalting» på riktig adresse er alt i orden. Denne oppføringen gjelder for den adressen du er registrert med i Folkeregisteret. Din oppføring kan du sjekke ved å logge deg inn på norge.no

Jeg har hemmelig nummer. Blir jeg varslet?

Varsling 24 varsler ikke hemmelige nummer. Hvis du allikevel ønsker å få varsel fra din kommune, gjør en tilleggsoppføring på varslemeg.no. Kryss av for “hemmelig nummer”.

Hvordan får jeg varsel for andre adresser enn min bostedsadresse?

varslemeg.no kan du legge inn tilleggsadresser som du ønsker varsel for. Dette kan gjelde barn i studentbolig, dine foreldres bolig eller en fritidseiendom. Slik gjør du:

Under “Tilleggsoppføring” klikker du “Legg til ditt telefonnummer”.

  • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk “send”.
  • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn.
  • Her kan du legge til andre adresser du vil varsles for. Navn = den som bor på adressen du registrerer.
Jeg bor i borettslag/blokk/sameie. Blir alle på min adresse varslet?

Alle enheter i et borettslag eller sameie blir varslet hvis du er registrert i «kontaktregister for offentlig forvaltning».

Hvordan kan jeg se hvilke adresser jeg får varsel for?

varslemeg.no kan du sjekke andre varslingsadresser som er oppført på ditt mobilnummer, utover din offisielle bostedsadresse som du er registret med i «kontaktregister for offentlig forvalting». Slik gjør du:

  • Under “Tilleggsoppføring” klikker du “Legg til ditt telefonnummer”.
  • Skriv inn ditt mobilnummer og klikk “send”.
  • Du mottar en kode på sms, som du bruker for logge deg inn. Her ser du listen over adresser registrert på ditt mobilnummer.
  • Her kan du også slette adresser eller legge til flere.
Luftfoto av Røros sentrum og fjellene i bakgrunnen

Kontaktinformasjon

Servicetorget
Tlf: 72 41 94 00
E-post: postmottak@roros.kommune.no

Postadresse
Røros kommune
Servicetorget
Bergmannsgata 23
7374 Røros

Besøksadresse
Bergmannsgata 23, 1. etg.

 

X