Blog

I april skal den gamle brannbilen fra Tufsingdalen til Ukraina.

Via NUBAS (Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte) donerer vi bort den gamle brannbilen fra Tufsingdalen til brannvesenet i Ukraina. Når vi fikk en ny brannbil på Os, flyttet vi den tidligere brannbilen til Tufsingdalen, noe som er en stor forbedring for beredskapen i både OS og Tufsingdalen.

Når vi gjennomførte denne oppgraderingen av bilparken satt vi igjen med en ekstra funksjonell brannbil, som på grunn av alder ikke lenger opprettholder Norske standarder og krav. Gjennom NUBAS vil denne bilen få nytt liv, og kan brukes til å slukke branner i Ukraina.

Virksomhetsleder/brannsjef for brann og redningstjenesten Frode Skogås sier: ” Vi er glade for å kunne bidra med viktig utstyr til våre kolleger i Ukraina i den ufattelige vanskelige situasjonen de står i hver dag. Og vi ønsker vår dyktige medarbeider Alf Mikkel god tur på turen ned til Ukraina”.

 

Om NUBAS:

Norsk Ukrainsk brann- og ambulansestøtte er en humanitær organisasjon, styret består av personer med lang erfaring med overlevering av donerte brannbiler og brannmateriell til brannvesenet i Ukraina.

Formålet til organisasjonen er å effektivt overlevere norske donasjoner av brann- og ambulansemateriell, herunder kjøretøy til krigsrammede Ukraina.

Vi har direkte kontakt med ledelsen i brannvesenet i Ukraina som fortløpende melder behovet. Brannbilene og materiellet vi i samarbeid med andre humanitære organisasjoner allerede har overlevert til Ukraina er tatt i bruk øst i landet der krigen har rammet befolkningen hardest.

Vi er en non-profit organisasjon og alle donerte midler går uavkortet til utgifter i forbindelse transport av kjøretøy og materiell til Ukraina. Alle i styret og andre medlemmer arbeider altså frivillig og uten lønn.

Den pensjonerte utrykningslederen Odd Steinar Rønne fra Steinkjer er styreleder og kontaktperson for organisasjonen.

Medlemmene i styret er tilknyttet ulike beredskapsetater og transportselskap rundt om i Norge. Vi har sikret oss spisskompetanse på eksport og tolldeklarasjoner i styret, og får dermed svært effektivt donerte beredskapskjøretøy og materiell ned til Ukraina.

Ta kontakt om dere har brann- eller ambulansemateriell, herunder kjøretøy dere ønsker å donere til Ukraina.

Les mer om NUBAS på deres Facebook-side her.

X