Blog

Nyheter

Råd for en brannsikker Rørosmartnan

Kulturminneplan

Snart er det Martnan igjen, og her kommer noen gode råd for et brannsikkert og trygt arrangement for alle.

Brannvesenet er til stede og utfører tilsyn i martnansområdet gjennom hele uken. Det gjør vi for å sikre trygghet til alle som deltar på arrangementet, og sikre den verneverdige bebyggelsen mot brann.

Skal du leie ut bolig?

Da må du sørge for at boligen er utstyrt med godkjent brannslukningsapparat og røykvarslere. Det skal være minst et brannslukningsapparat per boenhet, for eksempel skumapparat eller pulverapparat på minst 6 kg, eller brannslange. Husk at pulverapparat ikke skal være eldre enn 10 år, og skumapparat ikke eldre enn 5 år. Det må være minst en røykvarsler i hver etasje, som kan høres på alle soverom når dørene er lukket. Det skal også være gode rømningsveier. Det må være rømningsvindu som er stort nok til å komme seg ut gjennom, og rømningsstige der dette er nødvendig. Til dere som leier ut i Røros sentrum er det viktig å informere leietaker om hvordan by-brannanlegget fungerer, er du selv usikker på dette har vi informative videoer på vår Facebook side https://www.facebook.com/brannogreddningrorsregionen

Skal du leie bolig?

Vi anbefaler at du tester røykvarslere, gjør deg kjent med rømningsveier og hvor brannapparatet er plassert. Store deler av røros sentrum er oppført i vernet trehusbebyggelse. Vi oppfordrer alle som besøker Røros om å tenke på brannsikkerhet når du fyrer i vedovn/peis, og andre aktiviteter du foretar deg. Husk at det ikke er tillatt med åpen ild i hele Røros sentrum, med unntak av utstillere/arrangører som har søkt om det. Skal du leie bolig i Røros sentrum er det viktig å sette seg inn i hvordan by-brannanlegget fungerer, det er info på dette i inngangsparti i alle boliger som har dette. vi har også informative videoer på vår Facebook side https://www.facebook.com/brannogreddningrorsregionen

Åpen ild

Det er kun utstillere/arrangører som har søkt og fått tillatelse, som kan fyre med åpen ild. Ansvarlig person skal være til stede under fyringen. Det skal være slukkemiddel lett tilgjengelig (6 kg pulverapparat). Det skal ikke oppbevares brennbarmateriale i umiddelbar nærhet til bålet. Husk at åpen flamme skal være minst 3 meter unna husvegger.

Slipp brannbilen fram!

Under martnan blir det mye folk og trangt i gatene, og vanskelig for oss å komme frem med utrykningskjøretøy og mannskap. Hvis du ser/hører et utrykningskjøretøy i gatene, trekk deg rolig unna og gi plass så langt det lar seg gjøre.

Ta kontakt

For at dette skal bli et trygt arrangement for alle er vi avhengig av dere. Ta kontakt med brannvakta på tlf: 72 41 94 60 eller send inn en anonym bekymringsmelding via https://branntips.no/form hvis du er bekymret for din, eller andres brannsikkerhet.

 

For informasjon om arrangementet kan dere se på Rørosmartnan sin nettside: https://rorosmartnan.no/

 

Mediekontakt:

  • Kim Andre Nilsen, leder brannforebyggende avdeling tlf: 474 63 775

Kim.nilsen@roros.kommune.no

 

  • Rasmus Bromstad Holten, brannforebygger, brannforebyggende avdeling tlf: 477 85 716

rasmus.bromstad@roros.kommune.no

X