Blog

Røros kommune er godt i gang med opplæring i Helseplattformen. En viktig del av opplæringsstrategien er egentrening i et testmiljø som Helseplattformen oppretter for alle kommuner.

En av dem som er i gang med egentrening er Trine Nyrud, en av våre superbrukere. Hun har akkurat vært på klasseromsundervisning, og denne dagen fant vi henne på et av rommene som er rigget for egentrening. Jeg ønsker å bli god i denne løsningen, og derfor må jeg øve, sier Trine, som til daglig jobber som sykepleier på Øverhagaen bo,- helse,- og velferdssenter. Nå i begynnelsen kan noe av det virke litt overveldende, og det er mye informasjon å ta inn, sier hun. Men med øving og egentrening så blir vi tryggere etter hvert, legger hun til.

Lokal innføringsleder, Maj Britt Fjerdingen har forståelse for at det er mye å sette seg inn i på forholdsvis kort tid, og sier at det er særdeles viktig at lederne legger til rette for egentrening i arbeidstiden. Her har lederne vist velvilje, selv om det er utfordrende i en presset hverdag. Det må både folk og utstyr til for å kunne øve i et testmiljø, og vi prøver så godt vi kan å gjenbruke utstyr, sier hun. Etter hvert som virksomheter i hele kommunen bytter utstyr har vi samlet det sammen for å gjenbruke det til opplæring- og hittil har det gått ganske greit, forteller Maj Britt Fjerdingen.

Nå følger noen intense uker med opplæring for alle ansatte.

X