Blog

Utvidet tilbud innen Duedtie
Kulturskolen utvider tilbudet innen Duedtie, sørsamisk kunst og handverk. Tilbudet vil nå gå fra september og helt fram til påske.

Hva skjer?
Med opplæring innen sørsamisk kunst og handverk, blir elevene kjent med tradisjonelle metoder og teknikker i møte med det moderne. Her vil elvene få mulighet til å lage flotte bruksgjenstander, for eksempel et sørsamisk knivbelte i lær, utsmykket med tekstiler, glassperler, tre, bein og horn. Lage støpeformer ( eget design) med gjenbruk av tinn og lage egne tinnknapper, smykker og amuletter og mye mer.

Bærekraft, tradisjon og moderne liv
Vi legger vekt på en økologisk tenkning med søkelys på naturforvaltning, resirkulering og gjenbruk, for eksempel ved å lage knivbelte i lær, utsmykket med tekstiler, glassperler, tre, bein og horn

Hvem kan være med?
Tilbudet gjelder alle barn og unge i Røros kommune mellom 10 (5. trinn) og 20 år. Du trenger verken forkunnskap eller tidligere erfaring for å være med på dette. Du vil møte erfarne og dyktige lærere!

Organisering av undervisningen
Undervisningen foregår på mandag kl. 1400 fra 26. september og fram til påske på kulturskolen. Det hele under kyndig veiledning og ledelse av erfarne lærere som Meerke Krihke Leine Bientie, Tomas Tomasson Punde, Inez Rensberg og Oddvin  Leine Bientie

Søknad
Mer informasjon om tilbudet og søknad finner du på her.
Pris kr. 450,-

Søknadsfrist: 21. september

X