Blog

Folkehelse, Kultur, idrett og fritid, Nyheter

Giesie Plaassjesne/Sommer-Røros 2024: Aktivitetsoversikt

Aktivitetsoversikt

Her fylles det fortløpende opp med aktiviteter du kan være med på i sommer. Noen har påmelding – da står det spesifisert.

Ønsker alle en riktig god og aktiv sommer🔆

 

Tur til klatreparken Høyt & Lavt (NB! Påmelding)
Ta med familien på en spennende og morsom dag i klatreparken Høyt & Lavt i Trondheim. Dere blir fraktet til parken med buss fra Røros stasjon, og har en hel dag (11-17) til rådighet i klatreparken før bussen går tilbake til Røros igjen. Dato: Fredag, 26. juli. Oppmøte Røros stasjon: 09.00.

Antall plasser er 49 (én stor buss), og man må ha med minst én voksen per familie. Påmeldingen er bindende, og det er førstemann til mølla. En voksen må melde dere på ved å sende e-post: caroline.soberg@roros.kommune.no eller sms: 90551446. Påmeldingsfrist: fredag 12. juli. Transport og inngangsbillett er gratis, mat og drikke sørger man for selv.
Les mer om Høyt & Lavt klatrepark her.

 

Besøk Smelthytta og Olavsgruva
Barn opp til 16 år har gratis inngang i følge med voksen ved besøk på Smelthytta og Olavsgruva. Smelthytta er åpen fra 10.00 – 17.00 fram til 15. august, og i denne tidsperioden tilbys også omvisninga “Røroshistorien for barn”, som er inkludert i billetten for Smelthytta. Museet ved Olavsgruva er åpent fra 09.30 – 16.00 fram til 15. august, med omvisninger klokka 10.00, 12.00, 14.00 og 16.00. Påmelding/forhåndskjøp anbefales, da det er begrenset antall plasser per omvisning.
Les mer på Rørosmuseets hjemmesider.

 

Masse aktiviteter på Doktortjønna
Doktortjønna har åpent fra 10.00 – 16.00 fram til 4. august. Mange av aktivitetene her er gratis, med noen unntak. Her er det masse aktivitet for hele familien: prøve pedalbåt, klatre, fløte tømmerstokker, snekre, spikke, ro, padle kano, huske, besøke dyrene eller gå natursti m.m.
Les mer om aktivitetene på Doktortjønna her.

 

Torsdagskvelder i Sleggveien
I sommer kan du oppleve liv og røre i Sleggveien (“Pippigata”) på ulike arrangement i regi av Rørosmuseet, som f.eks. folkemusikkaften med Brekken Spellmannslag. Datoer for Torsdagskvelder i Sleggveien er: 11. juli, 18. juli, 25. juli og 1. august. Arrangementene er gratis.
Følg med her for mer informasjon om arrangementene.

 

Fotballmoro på Brekkmoen
Fotballgruppa i Brekken inviterer til fotballmoro hver tirsdagskveld utover sommeren klokka 18.00-20.00. Alle er hjertelig velkommen, uansett alder og ferdighetsnivå. Man må ikke være medlem i Brekken IL, og tilbudet er gratis.
Les om arrangementet her.

 

Åpen utstyrssentral
Utstyrssentralen Røros og Os er åpen hver tirsdag (16.00-18.00) og torsdag (14.00-16.00) i sommer. Her kan du låne utstyr til sport og friluftsliv gratis. Utstyrssentralen har alt fra kubbspill til SUP-brett, og har det meste av utstyr til overnatting ute. Du finner utstyrssentralen i Reiselivets hus på Røros.

 

Prøv golf på Røros golfbane
Onsdag 17. juli kan du prøve golf på Røros golfbane. Her vil instruktører fra Røros golfklubb lære deg noen triks, og du får spille golf på banen. Varer fra 11.00-13.00. Gratis.
Trykk her for mer informasjon om golf.

 

Kanotur med Røros Guide (NB! Påmelding)
Ta med familien på kanotur med Røros Guide fredag 19. juli. Det blir en lett padletur ned Glomma, med muligheter for grilling på bål og bading hvis været tillater det. Oppmøte ved Hengbrua på Stormoen klokka 11.00. Det må være minst én voksen i hver kano, og maks antall kanoer er 8 stk. Meld dere på ved å sende e-post til: caroline.soberg@roros.kommune.no, eller SMS til 90551446. Påmeldingsfrist: fredag 12. juli. Leie av kano er gratis, mat og drikke sørger dere for selv.

 

Dansecamp med Mina “Bubbles” Skjervheim og Trine “Goldielock” Kjøsnes (NB! Påmelding)
Bli med på to dager fylt med danseglede og møte andre som også liker dans! Mina “Bubbles” Skjervheim og Trine “Goldielock” Kjøsnes fra RAW Dance Studio i Trondheim kommer til Røros i sommer (8. – 9. august) for å holde dansekurs på Ungdommens Hus. 10.00 – 16.00 begge dager. Mina og Trine er helt rå på streetdance, og du vil få muligheten til å danse masse, i tillegg til at det legges opp til andre hyggelige sosiale aktiviteter. Nedre aldersgrense er 12 år. Man melder seg på til kulturkonsulent: caroline.soberg@roros.kommune.no/90551446. Påmeldingsfrist: onsdag 31. juli. Gratis.

 

Introkurs i diskgolf
Mandag 15. juli og mandag 22. juli kan du bli med på introkurs i diskgolf på Glåmos diskgolfbane. Her får du lære deg kasteteknikker, og prøve diskgolf på en av Norges kuleste diskgolfbaner. Kurset varer fra 12.00-14.00. Glåmos IL stiller med instruktører og låner ut disker ved behov. Gratis.
Les mer om Glåmos IL og diskgolf her.

 

Åpent på Ungdommens Hus
Fra og med uke 29 (mandag, 15. juli) har Ungdommens Hus åpent hver mandag og onsdag, klokka 18.00-22.00. Aldersgrense: Fra 7. trinn til 18 år. Gratis inngang.
Følg Ungdommens Hus her for mer informasjon.

 

Bålkos og orientering
Onsdag 3. juli kan du bli med på tur sammen med Barnas Turlag og Røros IL orientering. Det blir orientering, bål, godkake og kaffe. Mulighet til å grille om man har lyst. Oppmøte ved Stamphuset i Hitterdalen. Orienteringen starter kl. 18.00. Gratis.
Les mer om Barnas Turlag og arrangementet her.

 

Krokstaven
Turorientering i regi av Brekken IL Ski og Trim. Deltakerne besøker ulike turmål i perioden 1. juni – 15. september. Barn som har besøkt minst seks turmål, deltar i trekninga av Litjkrokstaven samt gavekort på sportsbutikk. Barn under 13 år får krokstavkort gratis.
Les mer om Krokstaven her.

 

Artut hele juli
Fotballaktiviteter på Øra med unge instruktører fra Røros IL fotball. Mandag til fredag klokka 11.00-14.00 i hele juli. Aktiviteten er åpen for alle, og gratis.
Les mer om Artut hele juli her.

 

Stolpejakt
Gå ut på stolpejakt i nærmiljøet ditt når du vil. Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner, som registreres i stolpejaktappen eller på Stolpejaktens hjemmeside. Det er Røros IL orientering som er ansvarlig for stolpejakten på Røros. Gratis.
Les mer på Røros ILs hjemmeside.
Trykk her for å komme til Stolpejaktens hjemmeside.

 

Sandvolleyball
Røros IL volleyball inviterer til sandvolleyball for alle i sommer, hver tirsdag kl. 17.00 på Øra. I tillegg arrangerer de Artut sandvolleyball sommerliga, ei sandvolleyballturnering, hver torsdag kl. 18.00. Gratis.
Trykk her for informasjon om arrangementene.

 

Sommerles
Bli med på sommerens kuleste lesekampanje: Sommerles. Her kan du blant annet vinne kule premier og løse oppgaver. Alle som leser og registrerer bøker blir invitert til trylleshow når lesekampanjen er over. Sommerles varer fra 1. juni til 31. august. Gratis.
Trykk her for mer informasjon om Sommerles.

 

Lån bøker m.m. på Røros bibliotek
Fra uke 27-31 (1. juli til 2. august):
Tirsdag, onsdag og torsdag, klokka 11.00-16.00
I uke 32 og 33:
Ordinære åpningstider, men ikke lørdagsåpent.
Meråpent hele sommeren.

 

Kunstvandring fra Kongens Gruve til Rødalsgruva
Fra 1. juli til 31. august kan du gå på kunstvandring fra Kongens Gruve til Rødalsgruva. Gå på oppdagelsesferd og let etter 30-40 ulike skulpturer i naturen, mens du koser deg med ei god stund ute i frisk luft. Gratis.

 

Mal en meter fred
Maleverksted på Doktortjønna. Åpent for alle barn mandag, torsdag og lørdag i perioden 8. juli – 1. august, klokka 12.00-14.00. Gratis.

 

Besøk spelplassen til Elden
Omvisning på uteteateret, med mulighet for å se at skuespillerne øver. Søndag 14. juli, klokka 12.00-13.00. Gratis.
Obs: Elden inneholder krigshandlinger, men med et sterkt fredsbudskap!

 

Vær aktør på scenen under Elden
Elden trenger aktører fra 6 år og oppover som kan spille både norsk og svenske soldater og Rørosbefolkning med mer. Du må stille på alle forestillinger og delta under hele prøveperioden. Øvelser starter 13. juli. Spillperioden er fra 23. juli til 3. august, med obligatorisk opprydding av kostymer og rekvisitter 4. august. Gratis.
Trykk her for mer informasjon om å være med på Elden.

 

Se Mini-Elden
Barna i Elden setter opp sin egen versjon av Elden, ved Skansen like ved spillplassen. 1. august – 4. august, klokka 14.00. Billetter kjøpes i døra. Gratis for barn i følge med voksen, 65 kroner for voksne.

 

 

 

 

 

 

 

X