Blog

Folkehelse, Nyheter

Samehets.no – En veileder for rapportering og anmeldelse av samehets

[NO/SA] Vet du hvilke rettigheter og muligheter man har dersom man opplever samehets? Sametinget, i samarbeid med Politidirektoratet, har lansert nettsiden samehets.no.

Samehets.no er en veileder for hvordan rapportere og anmelde samehets. Nettsiden er ett av 17 tiltak i Sametingets handlingsplan mot samehets.

Nettsiden henvender seg til samer som har opplevd samehets, og gir veiledning om hva en kan gjøre i ulike situasjoner. Veilederen tar utgangspunkt i ulike arenaer hvor man kan oppleve samehets: digitalt, på jobb, på skole, i media, i møte med det offentlige og andre steder. Videre gir nettsiden informasjon om temaer, slik som hva samehets er, hva loven sier, hvordan snakke med barn om samehets, og oversikt over tjenester som kan gi råd, veiledning og informasjon. Dermed kan nettsiden være nyttig for alle som behøver informasjon om fenomenet samehets.

Her finner du samehets.no på norsk.

Her finner du samehets.no på sørsamisk.

//

Saemielaavsemem dååjreme? Datne daajrah magkerh reaktah jïh hïllh dov leah?

Saemiedigkie jïh politidirektoraate leah gaskeviermiesæjroem samehets.no dorjeme. Gaskeviermiesæjroe lea bïhkedæjja jïh buerkeste guktie saemelaavsemem rapporteradidh jïh bïeljelidh.

Daesnie datne samehets.no daaroengïelesne gaavnh.

Daesnie datne samehets.no åarjelsaemiengïelesne gaavnh.

X