Du er her:
Forside » Bygge og bo » Brann og redning i Rørosregionen » Beredskap og brannstasjoner
Rørosregionen brann- og redningstjeneste har ansvar for beredskapen i Holtålen, Os, Røros og Tydal kommuner. Her kan du lese om hvordan vi jobber med akuttberedskap og forebyggende beredskapsarbeid, få informasjon om brannstasjonene våre og hva som skal til for å jobbe innen brann- og redningstjenesten.
Har du andre spørsmål?
Beredskap handler om å sikre lokalsamfunnet mot brann, og mot ulykker og skader som skjer ved brann og akutt forurensning. Vi rykker ut ved akutte hendelser og driver også brannforebyggende arbeid.
Biler:
Mannskap:
Biler:
Mannskap:
Biler:
Mannskap:
Biler:
Mannskap:
Biler:
Mannskap:
Biler:
Mannskap:
Du kan kombinere jobben som deltidsbrannkonstabel med din faste heltidsjobb, men du må bo og jobbe i nærheten av brannstasjonen. Ved utrykninger må du kunne forlate hovedarbeidsplassen din i arbeidstiden.
Størrelsen på stillingene er beregnet til å være fra 1,6 % til 14 % stillingsstørrelse. I denne prosenten er obligatoriske øvelser og opplæring i regi av Rørosregionen brann og redning inkludert. Dette legger vi utenfor ordinær arbeidstid så langt det lar seg gjøre.
Du trenger ikke være utdannet brannkonstabel for å søke på jobb som deltidsbrannkonstabel, men du må gjennomføre opplæring etter at du er ansatt.
Slik søker du
Følg med på Ledige stillinger i kommunen. Når vi søker etter brannkonstabel, legger vi ut stillingene her.
For å bli deltidsbrannkonstabel må du
Informasjonsmøte og opptakstester
Aktuelle søkere må gjennomføre opptakstester. Før testene er du med på et informasjonsmøte der vi kort går igjennom hva tjenesten går ut på.
Høydetest
Klaustrofobitest
Fysisk test
Lærling i brannforebyggerfaget
For å få lærlingeplass må du ta kontakt med en lærebedrift. Rørosregionen brann og redning har lærlingeplasser i Holtålen, Os, Røros og Tydal kommuner. Ta kontakt med oss hvis du vil søke på lærlingeplass.
Du må ha bestått Vg1 Bygg og anleggsteknikk eller tilsvarende (vurderes av fagopplæringskontoret) for å få lærlingeplass.
Du inngår en lærekontrakt med lærebedriften og fagopplæringskontoret i fylket som varer til du er ferdig med læretiden.
Opplæringen følger godkjent læreplan for opplæring i bedrift i brannforebyggerfaget.
Rørosregionen brann og redningstjeneste
Telefon: 72 41 94 60 (døgnåpen brannvakt)
e-post: brannstasjon@roros.kommune.no
Besøksadresse:
Hånesveien 1, Røros