Røros Kommune har mange ulike tilbud innen barne- og ungdomskultur. Her skal det være mulig å både lære, delta og oppleve innenfor et bredt spekter av kultur og idrett.
I kommunen vår er det muligheter for å være med på mange ulike aktiviteter, både innenfor det organiserte og uorganiserte kultur- og idrettsliv. Her går det an å både lære, oppleve og delta – i grunnskolen, i barnehagen, igjennom ulike organisasjoner, idrettslag, på Ungdommens Hus, UKM og kulturskolen.
Fritidsfondet skal sørge for at barn og unge får muligheten til å delta i fritidsaktiviteter uavhengig av familiens økonomi. Dette er en tillitsbasert løsning, og man søker ved å sende e-post til kulturkonsulent i kommunen. Les mer om ordningen her: Nytt fritidsfond: fritidsaktiviteter for alle!
Kontaktinformasjon Fritidsfond:
Caroline Oksdøl Søberg
Kulturkonsulent
E-post: caroline.soberg@roros.kommune.no
Tlf: 90 55 14 46
Mer informasjon kommer.
Lenke til oversikt kommer her.
Giesie Plaassjesne/Sommer-Røros sørger for å gi barn og unge spennende, mestringsfylte og gode opplevelser i sommerferien. Trykk her for å lese mer om ordningen.
Ungdommens Hus Røros (UH) er et møtested og aktivitetssenter for ungdom. UH ligger midt i Røros sentrum. Ungdommens hus er åpent for deg fra du begynner i 8. trinn og helt frem til du blir 18 år+.
Den kulturelle skolesekken (DKS) er en satsing som skal bidra til at alle våre elever fra 1. trinn til og med videregående skole får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag.
DKS er et samarbeidsprosjekt mellom kultur- og opplæringssektoren på både nasjonalt, regionalt og lokalt nivå, og omfatter alle skoler i Norge. Fylkeskommunen er ansvarlig for koordineringen regionalt, men kommunen utvikler også sitt eget program.
I Røros Kommune får elevene besøk av ulike kulturproduksjoner gjennom skoleåret. Noen av besøkene i kommunens grunnskoler er det den kommunale samarbeidsgruppen som har bestilt, andre igjen er del av det fylkeskommunale tilbudet som turnerer fylket.
Den kommunale DKS-gruppen består av representanter fra samtlige grunnskoler, kulturskolen og biblioteket. Det er kulturkontoret som har koordineringsansvar.
Ung kultur møtes er for ungdom mellom 13 og 20 år. Gjennom UKM kan du være med på ulike kurs og workshoper, samt den årlige UKM-happeningen på Ungdommens Hus. På UKM kan du delta med akkurat det du vil – innenfor kulturfeltet.
Sjekk ut UKM Røros’ facebookside – hvor du finner det du trenger å vite, påmeldingsskjema og nyheter!
Aktivitetskortet er et tiltak for å gi barn og ungdom i alderen 2-16 år i lavinntektsfamilier mulighet til å delta i kultur- og aktivitetstilbud. I et samarbeid med NAV har Holtålen kommune, Os kommune og Røros kommune igangsatt Aktivitetskortet i våre kommuner. Kortet er et ubyråkratisk tiltak som er treffsikkert i forhold til målsettingen.
Kortet fungerer som et digitalt klippekort, hvor aktivitetstilbydere det er inngått avtale med fastsetter et bestemt antall klipp per kalenderår. Eieren av kortet har anledning til å ta med seg en venn eller forelder/foresatt på flere av aktivitetene. NAV administrerer korttildeling.
For mer informasjon – ta kontakt med NAV Røros/Holtålen eller kulturkontoret på Røros, Os eller Holtålen.
Har du lyst til å spille et instrument? Er du glad i å synge? Har du lyst å drive med bildende kunst, dans eller teater? Da er Røros kulturskole plassen for deg. Gå direkte til kulturskolens egen side: Røros kulturskole
Skolene i Røros Kommune jobber mye med ulike kulturprosjekt. Blant annet er det store musikk-/teateroppsetninger i flere trinn ved både Røros skole, Brekken lokal- og oppvekstsenter og Glåmos oppvekstsenter.
10. trinn har årlig et omfattende drama-/musikkprosjekt i Storstuggu, kommunens kulturhus. Produksjonene er tverrfaglige prosjekt. For mer informasjon, ta kontakt med skolene.
Musikkbrakka er et topp utstyrt øvingsrom i hjertet av Røros sentrum – tilknyttet Ungdommens Hus Røros. Det er Ungdommens Hus som administrerer utlån av Musikkbrakka. Se mer på Musikkbrakkas egen facebookside.
Ungdom er spesielt utsatt for trafikkulykker natt til lørdag og natt til søndag når de sitter på med kamerater eller tilfeldige, uerfarne sjåfører. Gjennom ordningen “Trygt hjem for en femtilapp” gjør vi hjemreisen både trygg og billig for ungdom mellom 14 og 19 år. De blir da kjørt med taxi fra ulike arrangement hjem til bostedsadresse i Røros kommune. Ordningen er et samarbeid mellom taxisentralen, Røros kommune og Trøndelag fylkeskommune.
NB!
Innlandet fylke har egen ordning. Ungdom som ønsker transport hjem til Os (evt Tolga, Tynset osv) må derfor ringe taxi i egen kommune om de skal kjøres fra Røros kommune og hjem.
Holtålen kommune har ordning for hjemkjøring innen egen kommune, samt hjemkjøring fra Røros.
BUA Røros og Os er en utstyrssentral hvor du kan låne sports- og fritidsutstyr helt gratis. Ved å låne utstyr på BUA er det lettere å drive med fysisk aktivitet uten økt forbruk. Dette er positivt både for økonomien din, helsa di og for klimaet! I desember 2024 flytter BUA Røros og Os inn i nye lokaler, malt i friske, fine BUA-farger, i Lorentz Lossius gate.
For å kunne låne utstyr på BUA må du opprette en bruker. Dette gjør du enkelt inne på BUAs hjemmeside ved å følge lenken: Opprett låneprofil | BUA.
NB! Er du under 18 år eller mangler bostedsadresse i Norge, må du låne utstyr gjennom en myndig person/organisasjon som står som ansvarlig for lånet.
Kulturkonsulent
Caroline Oksdøl Søberg
(Giesie Plaassjesne/Sommer-Røros, Fritidsfondet, Aktivitetskortet, Trygt hjem for en femtilapp)
Tlf: 90 55 14 46
E-post: caroline.soberg@roros.kommune.no
Avdelingsleder Ungdommens Hus Røros
Ove Testad
(UH, Musikkbrakka, UKM)
Tlf: 91 81 03 47
E-post: ove.testad@roros.kommune.no
Røros Kulturskole
Nils Graftås
(Rektor Røros kulturskole, DKS)
Tlf: 92 82 56 47
E-post: nils.graftas@roros.kommune.no
Røros Frivilligsentral
Marianne Magga
(BUA Røros og Os)
Tlf: 97 96 08 08
E-post: marianne.magga@roros.kommune.no