Oktober, 2019

17okt11:4513:15AnbefaltGi tid! Verdensdagen for psykisk helse11:45 - 13:15 Verket Røros

more

Informasjon

Torsdag 17. oktober markeres Verdensdagen for psykisk helse i Verket Røros. Dette gjøres med et sterkt og inspirerende foredrag av Mats Grimsæth, som nylig mottok Tabuprisen for sin åpenhet om psykiske utfordringer.

Gi tid!

Tema for årets verdensdag for psykisk helse er «Gi tid». Kampanjen har som mål å oppfordre oss alle til å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen. I år vil markeringen av Verdensdagen rette seg mot elever i ungdomsskolen og videregående skole. Årets tema skal aktualiseres av Mats Grimsæth – en foredragsholder som har jobbet hardt med å snu frustrasjon og manglende overskudd til glede, mestring og jakten på drømmer. Han vil fortelle om sin vei fra å være en umotivert ung gutt, rammet av mobbing og utenforskap til å bli en ung mann som driver med noe han brenner for i livet, og endelig har fått tro på seg selv. Grimsæth mottok nylig Tabuprisen for sin åpenhet om psykiske belastninger.

Spør oss!

Ansatte fra både helsestasjonen, SANKS, psykisk helse- og rustjeneste, samt frisklivsentralen vil være til stede i Verket under dette arrangementet. Her kan du få informasjon og materiell om psykisk helse, og om hvor det går an å ta kontakt om du har lyst til å vite mer om teamet, eller om du trenger hjelp!

Dette skjer:

Kulturelt innslag ved Røros kulturskole
Foredrag med Mats Grimsæth
Informasjon ved ulike tjenester

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men elever fra Røros videregående skole og Røros ungdomsskole har førsteprioritet på sitteplasser.

Hva er verdensdagen for psykisk helse?

Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse i hele verden.

Arrangør: Psykisk helse- og rustjeneste i Røros kommune, i samarbeid med Røros videregående skole, folkehelsekoordinator og Virksomhet for kultur og fritid, Røros kommune

Arrangementet er støttet av Lions Røros, SpareBank 1 Røros og Verdensdagen for psykisk helse.

Tusen takk til Røros Hotell som sponser overnatting for foredragsholderen!

Tid

(Torsdag) 11:45 - 13:15

Sted

Verket Røros

X