Aktuelt, Helse og omsorg, Nyheter

Digital dialog med Røros legesenter – helsenorge.no

Digital dialog med Røros legesenter - helsenorge.no

Hittil har pasienter kommunisert digitalt med Røros Legesenter gjennom Helserespons. Denne løsningen har vært mye omdiskutert det siste året, og vi har derfor valgt å kutte ut Helserespons fra og med 1. april. Vi går da over til å bruke Helsedirektoratets portal for digital kommunikasjon, kjent som Helsenorge.no.

Gjennom Helsenorge.no vil den digitale kommunikasjonen med legesenteret bli sikrere fordi man må logge seg på enten ved bruk av BankId, Buypass eller Commfides. Tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig for pasienter over 16 år og for deg som har fastlege ved Røros legesenter. Du vil motta svar i løpet av fem virkedager.

Gode grunner til å bruke Helsenorge.no

• Spare tid. Pasienten vil kunne oppleve et mer tilgjengelig og brukervennlig legekontor. Slipper telefonkø.
  • Enkel timebestilling.
  • Reseptfornyelse.
  • Økt personvern. Lege og pasient kan trygt utveksle helseinformasjon uten å bekymre seg for at informasjonen kan komme i hendene på uvedkommende.
  • Fleksibelt. Kontakt fastlegen når du selv ønsker.
  • Gratis for pasienten. Det medfører ingen kostnader for pasienten å benytte tjenesten.
  • Mulighet for å bruke eKonsultasjon der det foreligger kjente problemstillinger.

Merk: eKonsultasjon er per dags dato ikke tilgjengelig, men vi håper at vi snart kan ta den i bruk.

Les mer om hvordan du logger deg inn på vår side: https://roros.kommune.no/helse-og-omsorg/legesenter-og-legevakt/