Aktuelt, Arbeid, aktivitet og familie, Helse og omsorg, Nyheter

Bra respons på mestringskurs i Røros kommune

Illustrasjonsfoto god respons på mestringskursene

Frisklivssentralen og Psykisk helse – og rustjeneste er igang igjen med mestringskursene KIB (kurs i mestring av belastning), og KiD (kurs i mestring av depresjon).

Lester Goodwine

1. mars startet 12 spente deltagere på KiB, og den 31. mai var 10 kurssamlinger i Storstuggu unnagjort. På siste kursdag fikk vi noen gode toner av tusenkunstneren Lester Goodwine, som blant annet underviser i saxofon i kulturskolen på Røros. Evalueringen i etterkant av mestringskurset viser at KiB er noe som kan være nyttig for veldig mange som står i ulike belastninger:

• «Jeg klarer mer å stoppe grubletanker nå…»
  • «Det kjennes ut som jeg har mer beskyttelse, ting går liksom ikke rett inn lenger…»
  • «Jeg har blitt mer bevisst på valg jeg tar, greier mer å sette grenser…»
  • «Tankene mine har forandret seg, jeg føler meg bedre…»

Vi planlegger oppstart av kurs hver høst og vår, og er nå godt i gang med forberedelsene til KiD i høst. Følg med på nettsiden til Røros kommune for informasjon. Har du spørsmål eller vil vite mer, ring servicekontoret i kommunen på telefon 72419400, så tar vi kontakt.

Hilsen oss i KiB og KiD Røros kommune: Frode Bukkvoll, Anne Kari Nygaard. og Astrid Marie Sæther.