Blog

UKM er i stadig utvikling. Fra å være en “en-dags-happening” i kommunen, har vi årlig utvidet konseptet her i Røros Kommune. Over flere år har de unge arrangørene, alle ungdommer mellom 10 og 20 år, bidratt til å utvikle UKM i retning av en minifestival. I mars 2018 skal vi ha vår første 3-dagers UKM – og dette vil skje på arenaer som blant annet Ungdommens Hus og Storstuggu.

Hva er UKM?

UKM står for Ung Kultur Møtes. UKM er en arena eller møteplass for ungdom mellom 10 og 20 år, som har lyst til å vise frem og videreutvikle sin interesse innen kulturfeltet. UKM Røros har aktivitet på høst og vår med UKMsquad, som er våre unge arrangører, nettredaksjon og konferansierer. Det er disse som planlegger hvordan UKM skal være, sammen med UKM-kontakten.

UKM har selvsagt også plass til de som liker seg på scenen, bak scenen, i utstillingslokale eller de som liker å lage film. Helgen i mars vil romme det meste – og de fleste! Vi har hatt utrolig bredt spekter i påmeldingene her i vår kommune, alt fra malerier, egenkomponert musikk, drama, tre meter høye skulpturer, konferansierer, en legokirke –  til noveller og en roman! For å nevne noe. Røros er også en relativt sterk UKM-kommune, med mange deltagere hvert år. I 2016 var vi den kommunen i Sør-Trøndelag med flest antall deltagere!

Påmelding

Påmeldingen til UKM 2018 er åpen allerede nå – så her er det bare å kvesse kreativiteten og melde seg på. Spørsmål kan rettes til UKM-kontakt Ane Linn Haagaas: alh@roros.kommune.no

Påmelding skjer her: www.ukm.no/roros/

X