Søndag 10. mars er det klart for UKM Røros igjen! UKM er alltid veldig morsomt å se på – her kan du oppleve både kunst, film, drama, musikk og dans i ett og samme arrangement. I år er det helt gratis å komme og se på for alle under 20 år!

Hva er UKM?

UKM er en arena hvor ungdom mellom 10 og 20 år kan melde seg på for å vise frem det de driver med innenfor kulturfeltet. Det betyr at både de som spiller i band, de som er elev ved kulturskolen, de som skriver på fritida, de som lager malerier og de som lager film kan melde seg på. Det er ingen konkurranse, poenget med UKM er å vise frem det man digger å drive på med. Det er en fin øvelse å få vist det frem til andre – og det kan også være til stor inspirasjon for de som ser på. Over 60 deltagere innenfor scene, utstilling, film, konferansier og arrangør er med og skaper dette arrangementet sammen. Hvert år velges et knippe ungdommer ut til å representere Røros kommune på regionfestival, som i år arrangeres på Ørlandet 26.-28. april.

Gratis inngang for barn og ungdom

I år er arrangementet UKM konsentrert til én dag – søndag 10. mars. UKM starter med (alkoholfrie) bobler i glass og kunstutstillingsåpning i Gropa klokken 18.00, deretter blir det sceneforestilling i Falkbergetsalen. Ungdommens Hus har kiosk i peisstuggu i pausen. I år har vi bestemt at det skal være helt gratis for alle barn og unge under 20 år å komme inn på UKM!

Voksne må betale 150,- – men de under 20 får fribillett. Billetter kan kjøpes og hentes ut i billettluka på Storstuggu ved ankomst!

VELKOMMEN TIL UKM – støtt opp om våre lokale kreative ungdommer!