Blog

Kultur, idrett og fritid, Nyheter

Kulturmønstring for seniorer 1. oktober

I år som i fjor inviterer Røros Eldreråd i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken Røros til markering av Den internasjonale eldredagen. Den internasjonale eldredagen er en FN-dag – hvor målet er å rette oppmerksomhet mot forskjellige temaer og problemområder i verden. Årets tema er: «Ta steget inn i framtida: ta i bruk og utnytt talent, bidrag og deltagelse fra de eldre i samfunnet». Her på Røros gjør vi dette gjennom å invitere til kulturmønstring – hvor alle seniorer (55+) kan melde seg på med sitt kulturuttrykk. Enten du driver med tegning, maling, sang, gitar, skriver dikt eller kåseri, lager skulpturer, danser eller gjør noe helt annet er du velkommen til å melde deg på!

Påmeldingsskjema finner du her: PÅMELDINGSSKJEMA kulturmønstring senior 2017. Skjemaet ligger også i fysisk format på Frivilligsentralen og Storstuggu. Ferdig utfylt skjema kan leveres kulturkontoret og frivilligsentralen, eller sendes på mail til: ane.linn.haagaas@roros.kommune.no

Påmeldingsfrist er satt til 15. september.

Kunstbidrag skal leveres inn på kulturkontoret på Storstuggu innen den 29. september. Alle deltagere får mer info om arrangementet når påmeldingsfristen er gått ut. Et lite tips: Kunst og/eller andre bidrag som meldes på trenger ikke være “ferskvare”. Mange har ting liggende fra tidligere – som ble laget for noen år tilbake. Det er heller ikke noe krav om å være fysisk tilstede under mønstringen, ditt bidrag vil bli presentert med navn og tittel i utstillingen.

Minimesse i Peisstuggu

I år utvides markeringen med presentasjonsområde/minimesse for ulike lag og foreninger i peisstuggu. Lag/foreninger som ønsker presentere seg og sitt innhold for seniorgruppen, blir tildelt en egen «sone» med konferansebord. Foreningene må selv ta med evt messevegger, standees, foldere og annet informasjonsmateriell – vi stiller plass og bord til deres disposisjon. Dette kan være en fin arena å rekruttere flere medlemmer, spre deres budskap eller få påmeldinger til nært forestående kurs eller lignende. Tidligere år har det vært mellom 100-120 besøkende til markeringen av eldredagen, så her er det mulig å nå relativt mange! Påmelding til ane.linn.haagaas@roros.kommune.no innen 25. september.

Markering med mat, musikk og kunst

Alle som ønsker, er velkommen til Storstuggu den 1. oktober for å delta i markeringen. Her får du se og høre alle bidrag som er påmeldt kulturmønstringen, høre det Rørosbaserte bandet The Geriatrix og Røros Soulchildren. Det blir også enkel servering. Publikum kan kjøpe billetter til arrangementet på Storstuggu sine sider, eller i billettluken!

X