Aktuelt, Helse og omsorg, Koronavirus, Nyheter

Test deg hvis du har vært i, eller hatt besøk fra, Nordre Follo eller nabokommunene

Vi ber alle som har besøkt Nordre Follo eller nabokommunene i løpet av de siste 14 dagene om å teste seg, og ha få nærkontakter. Det gjelder også alle som har hatt besøk fra disse kommunene i samme periode. Det ble i helga kjent at det er et utbrudd av den muterte virusvarianten i Nordre Follo, og at viruset kan ha spredd seg til kommunene rundt:

• Nordre Follo
  • Råde
  • Skiptvet

Bestill tid for test

Vi ber alle som har vært i, eller hatt besøk fra, disse kommunene om å bestille time for å teste seg.

• Bestill time selv via nett
  • Hvis du ikke kan bestille time via nett, kan du bestille time ved å ringe koronatelefonen: 72 41 94 80 – tastevalg 1. Telefonen er åpen mandag til fredag fra 09.00 til 12.00 og 13.00 til 15.00.
  • Vi har ikke faste tidspunkter for testing i helgene, men tilbyr testing på helgedager gjennom legevakten (telefon 116 117), for personer som får symptomer i løpet av en helg.

Innbyggerne i Røros har vært flink til å teste seg

Rørosbefolkningen har gjennom hele pandemien vært flinke til å teste seg – det er kjempebra. Nå ber vi folk om å fortsette den linja, sier kommunedirektør Kjersti Forbord Jensås og kommuneoverlege Anne Lajla Westerfjell Kalstad. Det muterte viruset sprer seg raskt, og tidlig testing er helt avgjørende for å oppdage og begrense at viruset sprer seg.

Er du i målgruppen vil vi også at du har få nærkontakter fram til testsvar foreligger.

Her finner du tiltak og informasjon om koronasituasjonen fra Røros kommune

Sist oppdatert: 27.01.2021