I Norge er Verdensdagen for psykisk helse den største kampanjen for psykisk folkehelse. Dagen blir markert av kommuner, bedrifter og lokale organisasjoner over hele landet. Årets kampanjetema er livet under og etter en pandemi, og skal belyse hvor verdifulle vi er for hverandre for å forebygge ensomhet og utenforskap. Røros kommune og Lysstrålesenteret arrangerer i år en mangfoldig verdensdag med innhold for både små og store.

Kaffe og quiz på plattingen

Fra klokken 12.00 blir det stående kaffeslabberas på plattingen i Kjerkgata. Her kan du også delta på en uformell quiz! Det blir gratis kaffe til alle som tar turen.

Sterk i klypa….

Utenfor ungdomsskolen har det dukket opp en ny aktivitetspark. Mellom klokka 12.00 og 15.00 kan du komme og teste ut denne, under kyndig veiledning fra fysioterapeutene Frode Bukkvoll og Runar Aune!

Ny aktivitetspark og ny kunst av Peacetu

Kanskje blir det en konkurranse om hvem som er sterkest i klypa? Det er selvsagt lov å komme dit bare for å se den nye parken – eller for å nyte den flunkende nye veggkunsten av streetartisten Peacetu som pryder formingsbygget.

…. eller sterk film?

Hvis du heller vil sitte i ro, er det likevel muligheter for fine opplevelser. Røros kino viser to filmer i anledning dagen; The Father og Nattebarn.

I The father briljerer Anthony Hopkins i en film om demens, og hvordan dette berører både den som opplever å få demens, og de som står rundt. Filmen Nattebarn på sin side er en ekte, rå og usminket film om å velge livet. Fra Filmweb: “Høsten 2017 står Petter på toppen av en bro klar til å avslutte livet, men blir stoppet av politiet i siste liten. For å holde de mørke og vonde tankene på avstand, bestemmer han seg for å lage film sammen med bestekompisen Sverre”.

The Father vises klokken 18.00 og Nattebarn vises klokken 20.00. Billetter kjøpes i billettluka på Storstuggu.

Kreativt verksted og tanketreff på Lysstrålesenteret

Lysstrålesenteret i Bergmannsgata inviterer til åpent kreativt verksted fra klokken 14.00 – 17.30, med kunstner Randi Beck! Fra klokken 18.00 kan du bli med på Tanketreff med Lene Fjellheim.

Se mer her: Lysstrålesenteret.no

Dagens spilleliste

Musikk har stor innvirkning på humør og stemning. Mange bruker musikk aktivt i eget liv for å regulere egne følelser. Hvilken musikk gjør deg glad? Del din musikk på Spotifylista “Happy Songs Røros”.

Oppsummert program:

• 12.00 – 15.00: Kaffe og quiz på Plattingen
  • 12.00 – 15.00: Vi tester ny aktivitetspark ved Røros ungdomsskole
  • 14.00 – 17.30: Kreativt verksted på Lysstrålesenteret
  • 18.00 – 19.30: Tanketreff på Lysstrålesenteret
  • 20.00: Nattebarn ved Røros kino

Gjennom å markere verdensdagen, skal vi:

• gjøre det lettere å både gi og få støtte
  • skape mer inkludering
  • redusere skam og tabu rundt psykisk helse
  • skape et rausere samfunn
  • styrke hver enkelts psykiske helse