Blog

Bilde av Olin Steinsvik, Tove R. Martens, orfører Isak V. Busch og Hans Petter Kvikne som viser fram to de miljøpris-diplomene.

Bilde: Fra venstre Olin Steinsvik i Rørosregionen næringshage, Tove R. Martens i Destinasjon Røros, orfører Isak V. Busch og Hans Petter Kvikne i Rørosregionen næringshage.

To nye bedrifter har sertifisert seg som Miljøfyrtårn på Røros. Det er Røros Næringshage og Destinasjon Røros. Dette er et viktig steg i arbeidet vårt med å bli en mer bærekraftig kommune. Tirsdag fikk de utdelt Miljøfyrtårn-diplomet av ordfører Isak V. Busch.

13 sertifiserte bedrifter i Røros kommune nå

Røros Næringshage, Destinasjon Røros, Røros Tannklinikk, Røros videregående skole, Røros Produkter AS, Byggmakker Gipling Røros A/S, Kaffestuggu, Røros Hotell, Vertshuset Røros, Røros Kultur- og Konferansesenter AS, Erzscheidergården Hotell, Johan Kjellmark AS, Vauldalen Fjellhotell AS, Bergstadens Hotel, Vinmonopolet Røros.

Snart er også Røros kommune som organisasjon sertifisert.

Kunnskap og handling er viktig i møte med klimautfordringene

Røros kommune har en unik natur og et bredt biologisk mangfold. Vi har to nasjonalparker, flere landskapsvernområder og naturreservater.

Naturressursene i vår region skal forvaltes på en bærekraftig måte. Det er også viktig med forståelsen for hvordan våre handlinger påvirker natur, miljøet og menneskene i resten av verden. Hver lille kaffekopp vi drikker, klesplagg vi bruker eller reise vi tar har, innvirkninger utover vår kommunegrense.

Klimaendringer, tap av biologisk mangfold og andre miljøproblemer er de største utfordringene verden står overfor i dag. Det er derfor viktig med god kunnskap om hva som påvirker det og hva vi kan gjøre for å sikre et godt miljø i vår region.

Sertifisering og miljøledelse

Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn av bærekraft. Stiftelsen ble etablert i 2003, og har sitt utspring som prosjekt i Kristiansand kommune. Det første Miljøfyrtårn-diplomet ble delt ut i 1997 til Hansen&Justnæs i Kristiansand.

Miljøfyrtårn-programmet ble etablert i år 2000, og er den første nasjonale ordningen i Europa, og ble anerkjent av EU i 2017. Dette beviser at ordningen holder en høy miljøstandard og kvalitet.

Gratulerer Røros næringshage og Destinasjon Røros!

Arbeidet dere gjør er viktig og vil ha ringvirkninger utover deres bedrifter. Vi håper at flere følger deres fotspor, og blir miljøfyrtårnsertifsert i løpet av 2020.

Les hvordan din bedrift kan bli Miljøfyrtårn.

Kontaktperson i Røros kommune

Har du spørsmål kan du ta kontakt med samfunnsplanlegger Hanne Bryde.

X