Blog

Nytt teatertilbud på Røros – Bergstaden teaterlag og kulturskolen samarbeider.

 

Vi er glad for endelig å kunne tilby et teatertilbud til våre mange unge teaterinteresserte, og det i nært samarbeid med Bergstaden Teaterlag. Tilbudet er til  barn og unge som begynner i 4. – 7. trinn fra høsten.

I tillegg til ordinær teaterundervisning vil målet være en stor forestilling i januar,  sammen med Teaterlaget.

Agendateateret fortsetter som før – for ungdom mellom 13 og 20 år.  Agendateateret er et samarbeid med Ungdommens Hus. Øvingene foregår hver uke på Ungdommens Hus i et komprimert semester.

 

Teater er en form for scenekunst hvor hensikten er å framstille eller fortelle en historie, ide eller følelser for et publikum.

Vi bygger den grunnleggende undervisningen på dramapedagogiske øvelser som improvisasjon. Det innebærer kroppsspråk, stemmebruk, samarbeid m.m.

Vi ønsker å vekke og opprettholde interessen for teater bygget på barnas naturlige rollelek. Gjennom improvisasjon, fantasiøvelser, musikk og mime vil vi bidra til å utvikle elevenes fantasi og fortellerevne.

Vi fokuserer på samarbeidsøvelser, og lærer elevene viktigheten av å innordne seg i gruppen, og å forstå behovet for struktur og beherskelse, men viktigst av alt: vi skal ha det gøy med teater!

Gjennom alt dette skaper vi en trygghet for å klare å uttrykke følelser

Organisering av undervisningen: Øvingene foregår i 90 min hver uke i et litt komprimert år.

Mere informasjon og påmelding finner du her.

X