Blog

Aktuelt, Nyheter

Vi har fått ny forside på våre nettsider

Bilde som viser deler av forsiden på kommunens nettside

Besøker du kommunens nettside i dag, blir du møtt med en helt ny forside! Vårt viktigste mål er at det blir enklere for flere å finne fram på våre nettsider. Samtidig ønsker vi å løfte fram som det skjer i kommunen til enhver tid.

Nettsida er innbyggerens viktigste vei inn til kommunen

I dag forventer alle å kunne finne fram til tjenester og informasjon selv på nett. Det ligger mye informasjon på vårt nettsted. Forsiden har en viktig rolle, for om du raskt finner det du leter etter. På innspillene vi har fått fra innbyggere over tid, og trafikkdata, så vi at det var rom for, og nødvendig, å videreutvikle forsiden vår.

Brukertestet

Under arbeidet har vi hatt et mål om at forsida skal være lett å bruke for alle, også for de som ikke er så vant med nett – da blir siden enkel for alle. Brukertester skal hjelpe oss med det. Vi har hatt en brukertest på den nye forsida før vi ferdigstilte den, og skal ha en ny brukertest etter 3 måneder.

Hva er nytt på forsiden?

 • Søkefeltet er løftet fram og blitt mer synlig.
 • Tjenesteområdene har fått veiledende undertekster
 • Ledige stillinger er mer synlig.
 • Politikk og demokrati er fremhevet, med snarveier til postliste, møtekalender, høringer og planer og økonomi.
 • Samfunnsutvikling har også fått større plass, med lenker til sentrale utviklingsprosjekter.
 • Nyhetssaker viser nå de fem siste sakene, og to utvalgte nyhetssaker løftes fram med bilde.
 • Aktiviteter, i vår aktivitetskalender «Hva skjer», vises med bilde.
 • Viktige meldinger, der er det nå plass til to meldinger øverst på sida
 • Nødnummer og viktige telefonnummer har fått egen synlig direktelenke øverst på sida.

Bilder!

Mange har savnet bilder på forsida vår. Det har vi sørget for at det blir plass til nå. Sammen med søke-feltet har vi gjort plass til et stort bilde. Her ønsker vi å vise fram kommunen vår – både Bergstaden, Glåmos og Brekken i alle årstider. Vi bruker også bilder på flere av det faste innholdet på forsida vår, og på utvalgte nyhetssaker og arrangementer i aktivitetskalenderen.

Per i dag har vi ikke så mange bilder å velge fra. Hvis noen av dere har tatt noen gode bilder, og har lyst til å dele de med oss, så blir vi kjempeglad! Da kan du ta kontakt med meg på heidi.tharaldsen@roros.kommune.no

Videre arbeid

I denne runden har vi ikke gjort store endringer med resten av nettstedet vårt. Også her samler vi innspill og trafikkdata, som vi skal bruke når vi jobber videre med brukervennlighet på de øvrige sidene på nettstedet vårt. Blant annet skal vi:

 • Forbedre søkefunksjonen. På et så stort nettsted er søkefunksjonen en nødvendig snarvei når du leter etter noe. Vi jobber løpende med innholdet på sidene slik at du får gode treff i søket. Men nå ønsker vi å finne ut om funksjonen kan bli bedre.
 • Lage en Ny i Røros-side, for å gi tilflyttere en god start som innbygger i kommunen vår – men også friste de som vurderer det, til å flytte hit.

Vi hører gjerne fra dere

Vi er spent på hvordan innbyggere og andre som bruker sida vår opplever den nye forsida. Og som alltid, tar vi gjerne imot tilbakemeldinger fra dere på epost: postmottak@roros.kommune.no.

X