Blog

Ei lita jente i lilla kjole ser i kameraet og smiler med et øye lukket. og har et øye igjen.

Denne uka ønsket vi skolebarna i Glåmos, Brekken og Røros velkommen til et nytt skoleår, og 44 håpefulle førsteklassinger har sin første skoleuke. Alle vi som bor og jobber i Røros kommune har et felles ansvar for å gi barna våre en trygg skolevei.

Førsteklassinger har liten trafikkerfaring

Når du er 6 år forstår du ikke alt du ser og hører i trafikken. Førsteklassingen er små av vekst. Det gjør det vanskelig for dem å se og bli sett. Vi vet også at barna ikke kan bedømme avstand og fart til biler som nærmer seg. Vi vet også at de ikke alltid forstår at biler kan dukke opp når de selv ikke ser dem.

Unngå unødvendig kjøring til og fra skole

Vi må ha trafikksikre soner rundt skolene. Det skal være mindre biltrafikk i skoleområdet, og ikke minst skal bilistene holde lav hastighet.

Det tryggeste for barna er å gå eller sykle. Når mange kjører barn sine til og fra skolen skaper det trafikkaos og farlig trafikkbilde. Vi oppfordrer også foreldre som må kjøre barna om å la de gå det siste stykket til skolen. Da unngår vi at det oppstår trafikkfarlige situasjoner rundt skolene morgen og ettermiddag.

Oppfordringen gjelder ved alle skolene våre; Glåmos, Brekken og Røros.

Hastigheten må ned!

Fartsgrensen forbi skolen er 30. Vi opplever at mange ikke tar hensyn til dette. Denne uka meldte politiet i Røros om 28 forelegg for høy hastighet etter sin trafikkontroll ved Røros skole. Slik kan vi ikke ha det!

Senk farten langs veiene forbi og nær skolene – sørg for at barna våre kommer seg trygt til og fra skolen.

 

Foto: Form til fjells / Tom Gustavsen

X