Aktuelt, Koronavirus, Nyheter

Testplikt for innreisende innføres fra 2. januar

Regjeringen har innført plikt til å teste seg for covid-19 for innreisende til Norge fra 2. januar 2021. Plikten gjelder også norske statsborgere. Testen skal gjøres så snart som mulig og senest 24 timer etter ankomst. Så langt mulig skal testing skje på flyplassen eller annen grensestasjon, hvis ikke må den reisende ta kontakt med kommunen eller annen teststasjon for å bestille testing.

Det er enkelte unntak fra testplikten. Barn under 12 år trenger ikke teste seg. Det gjøres også noen unntak for blant annet personer i kritiske samfunnsfunksjoner, grensependlere, langtransportsjåfører og diplomater. Mer informasjon fra regjeringen finner du her.

Bestill test

Hvis du ikke har mulighet til å teste deg på flyplass eller grensestasjon må du bestille test i kommunen du skal oppholde deg i.

For å få time samme dag må testen være bestilt innen klokken 10.15.