Blog

Aktuelt, Koronavirus, Nyheter

Seks nærkontakter er testet for covid-19 og sitter i karantene

Seks personer knyttet til byggeprosjektet på Øverhagaen ble lørdag satt i karantene og testet for covid-19. Bakgrunnen er at de regnes som nærkontakter til en person i prosjektet som har testet positivt på covid-19. Den smittede er ikke hjemmehørende på Røros, og ble testet i sin hjemkommune.

Søndag har tre fått svar på sine prøver, som alle er negative. Kun en er hjemmehørende på Røros, og har testet negativt. Tre personer venter fortsatt svar på sine prøver. Alle seks sitter nå i karantene i 10 dager.

Vi følger retningslinjene for sporing og smittevern. Av sikkerhetsmessige årsaker er arbeidsplassen stengt inntil vi har fått avklaringer og svar på alle tester. Vi presiserer at dette ikke gjelder det nye bygget som nettopp er tatt i bruk, men oppstart av byggetrinn 2 og rivingen av det gamle sykehjemmet.

Oppdatering 23.09.2020: Alle 6 har fått negative svar på sine tester, og byggeplassen åpnes opp igjen. De 6 som er testet blir sittende i karantene til og med søndag, i tråd med smittevernreglene.

X