Blog

Aktuelt, Koronavirus, Nyheter

Sammen om en trygg påske i Røros

Vi går inn i påskeuken med en ustabil smittesituasjon og stadig flere utbrudd i Norge. For å hindre at smitten skal spre seg til området i landet med lite smitte, har regjeringen innført strengere nasjonale tiltak fra 25. mars.

Myndighetene er bekymret for konsekvensene hvis mange reiser og møter mange andre personer i påsken. Den bekymringen deler vi også i Røros kommune. De muterte virusvariantene smitter lettere og raskere, derfor er regjeringens råd for denne påsken svært viktig for å unngå store smitteutbrudd.

Viktige nasjonale råd

De nasjonale rådene er viktig for alle som kommer fra, eller reiser til, områder med mye smitte – blant annet:

Råd til alle som skal være i Røros

Også denne påsken vil mange nyte feriedagene her i Røros – både innbyggere, hyttebefolkning og andre besøkende. Nytt denne påsken er at vi skal holde to meter avstand til andre – både innendørs og utendørs.

Vi oppfordrer derfor alle til å gjøre årets påske til en utepåske. Ute har vi god plass og rom for skape gode opplevelser sammen. Å gi rom for gode opplevelser er viktig.

Våre råd for påsken i Røros er:

  • Legg handleturen på tidspunkter med litt mindre folk i butikkene. La en eller to gjøre innkjøpene for hele familien, og kom tilbake senere hvis det er fullt
  • Unngå trengsel i små butikker, kafeer og andre små lokaler, husk to meter avstand til andre og følg smittevernreglene på stedene du besøker.
  • Vi anbefaler alle å bruke munnbind på offentlige steder, der det er vanskelig å holde to meter avstand til andre. Rådet gjelder både innbyggere og besøkende i Røros.
  • Bruk gjesteregistreringen på spisesteder. Registrer deg via QR-koden når du kommer – da hjelper du oss til rask smittesporing.

Blir du syk i løpet av påsken på Røros?

Da bør du teste deg så raskt som mulig. Se når du kan teste deg i påsken, og hvordan du bestiller time for koronatest.

Etter påske

Hvis du har vært på reise til, eller hatt besøk fra, områder med høyt smittettrykk anbefaler vi at du unngår å møte for mange andre de 10 første dagene.

Vi står sammen

Vi har klart oss godt gjennom pandemien – takket være flinke innbyggere, lokalt næringsliv, hyttebefolkning og andre besøkende. Hver og en har stått sammen og tatt gode smittevernvalg for seg selv og de du møter.

Det setter vi pris på. Dette gjør vi fortsatt sammen!

X