Blog

Aktuelt, Koronavirus, Nyheter

Sammen om en smittefri vinterferie i Røros

Vinterbilde av hustak med snø på og røyk fra pipene, med vinterfjell og blå himmel bak - tekstplakat med "Sammen om en trygg vinter i Røros"

Nå er det vinterferie og mange gleder seg til fine dager på fjellet! Mange velger å nyte feriedagene her på Røros – både innbyggere, hyttebefolkning og andre besøkende. Det betyr også at vi blir flere – i gatene, butikkene, kafeene, spisestedene og langs skiløypene i fjellet. Vi ønsker at alle skal ha en god og trygg opplevelse her. Derfor oppfordrer vi alle om å ta ekstra gode smittevernvalg – for seg selv og for de du møter.

Regjeringen har bedt alle om å ta med seg smittevernrådene fra egen hjemkommunen dit du skal, og å holde deg mest mulig sammen med de du reiser med. Dette er viktige råd til alle som kommer fra, eller reiser til, områder med mye smitte.

Og så vi vil gi tre gode råd til alle som skal være på Røros i vinterferien:

  • Legg handleturen på tidspunkter med litt mindre folk i butikkene. Ikke ta med hele familien, men la en eller to gjøre innkjøpene for hele familien.
  • Vær ekstra nøye med å holde avstand i små butikker og kafeer. Følg smittevernreglene på stedene du besøker, og kom tilbake senere hvis det er fullt.
  • Bruk gjesteregistreringen på spisesteder. Registrer deg via QR-koden når du kommer – da hjelper du oss til rask smittesporing.

Blir du syk i løpet av vinterferien på Røros? Da bør du teste deg så raskt som mulig. Se hvordan du bestiller time for koronatest

Vi har klart oss godt gjennom pandemien – takket være flinke innbyggere, lokalt næringsliv, hyttebefolkning og andre besøkende.

Dette gjør vi sammen!

X