Blog

Aktuelt, Koronavirus, Nyheter

Sammen om å unngå smitteutbrudd de to første ukene

En annerledes jul- og nyttårsfeiring er gjennomført, og de fleste av oss er tilbake på jobb, skole og hverdag. Gjennom jula har svært mange vært og testet seg hos Røros legesenter. Fra 23. desember til 2. januar testet vi 338 personer. Det er i snitt 60 om dagen mot 15 per dag i månedene før jul. Det betyr at innbyggere og besøkende følger anbefalingene og har lav terskel for å teste seg – det vil vi gi dere en stor ros for. Når du tester deg med en gang du får symptomer bidrar du til at eventuell smitte ikke sprer seg til mange.

Lørdag testet vi de seks nærkontaktene til en smittet utenlandsarbeider for andre gang. Alle testet negativt også på denne andre testen. Alle nærkontakter etter at en kulturskole lærer fra en annen kommune besøkte Røros før jul, har også testet negativt. Dette viser at smitteverntiltakene fungerer godt og hindrer smittespredning.

De to første ukene i det nye året blir viktig for å stoppe utbrudd

Så langt har vi fortsatt ikke hatt noen store utbrudd på Røros, og i løpet av de neste to ukene vil vi oppdage det hvis smitten har spredd seg til Røros. I flere norske kommuner, blant annet i Trondheim og og andre trøndelagskommuner, er smitten nå økende. Derfor er det viktig at alle som har vært i områder med høyt smittetrykk tar en test når dere kommer hjem. Samtidig ber vi alle om fortsatt å ha lav terskel for å teste seg ved symptomer.

De nye nasjonale anbefalingen og rådene vil sannsynligvis gjelde for en kort periode. Med nasjonale tiltak, venter vi at smittetrykket i landet går ned, og at vi unngår et større utbrudd på Røros. Vi oppfordrer alle våre innbyggere til å følge myndighetenes anbefalinger om å ha mindre sosial omgang i denne korte perioden, og om å følge de anbefalingen som gjelder for hele landet.

Vi følger de nasjonale rådene på Røros – fra 4. til 18. januar

Vi følge de nasjonale rådene, og holder samfunnet i gang – men med mindre sosial omgang.

  • Vask hender, bruk håndsprit og hold avstand.
  • Vent 14 dager med private besøk i hjemmet.
  • Organiserte aktiviteter innendørs utsettes til 18. januar.
  • Ungdomstrinnet i skolen driftes etter rødt nivå. Det samme gjelder Røros videregående skole.
  • Bli hjemme hvis du er syk – og test deg hvis du har symptomer.
  • Unngå trengsel i butikken – oppsøk gjerne butikken på tider med mindre besøkende.

Se alle nye nasjonale koronatiltak fra 4. til 18. januar

Bestill tid for koronatest her

X