Blog

Nå kan du dra på Røros kino uten å tenke på barnevakt. Babykino er tilrettelagt for de som er i følge med de aller minste, og for å skape en sosial arena. Her kan du ta med våkne eller sovende barn i behagelige omgivelser.

«På babykino er det lov å snakke, hyle, skrike, le og gråte, slik barn ofte gjør», forteller kinosjef Jo Hage. «Kinolyden vil være lavere enn vanlig for ikke å skremme de minste. I tillegg kjøres visningen med litt lys i salen».

Han forteller at babykino tilbyr de samme gode filmene som ellers i programmet, inklusive premierer. Oppstartsdato er fredag 14. mai, og babykino blir da hver fredag kl. 12.00, unntatt ferier og når fredag faller på helligdag.

Mer tilbud på dagtid

Jo Hage minner også om Røros Kino hver onsdag kl. 12.00 inviterer til matiné. «Her legger vi til rette for en hyggelig kino opplevelse for vårt voksne publikum», forteller Hage.

Her er også kinolyden satt noe lavere enn på en ordinær visning, og kaffe er inkludert i billettpriser. «Vi viser alt fra premierefilmer til særskilte perler fra programmet», sier Jo, og oppfordrer også publikummet til å melde inn filmønsker i billettluken.

Kinoen og Storstuggu er åpent

Kulturhusleder Anne Linn V. Schärer sier at de får flere spørsmål om når kinoen og Storstuggu åpner igjen. Hun forsikrer om at det er åpent. «Kino og arrangementer er fremdeles kun for innbyggere i Røros kommune, men det er åpnet. Vi har kinoforestillinger hver dag, og nå i helga har vi tre konserter på rappen». Ellers forteller hun at de ser frem til slipp av høstprogrammet, og gleder seg til å tilby flere kulturopplevelser igjen.

Mer om babykino på Røros kino:

  • Filmene rettes mot de voksne og det vil være ferske filmer fra det aktuelle kinoprogrammet.
  • Billettprisen er fastsatt til kr. 95,- per person (inkludert babyfribillett) hvor alle disponerer to seter hver.
  • Søsken og annet følge er velkomne på disse visningene gitt at de er innenfor aldersgrensen på filmen som vises.
  • Det er av brannhensyn ikke lov til å ha vogner i salene, men du kan selvfølgelig ta med stellebag inn i salen. Vognene oppbevares på tilegnet sted.

Denne vises fredag 14. mai:

 

X