Aktuelt, Helse og omsorg, Koronavirus, Nyheter

Restriksjoner for besøk til sykehjem fra røde områder i Norge

Illustrasjonsfoto, eldre kvinners hender

Kriseledelsen i Røros kommune har innført besøksrestriksjoner for gjester fra områder i Norge med høyt smittepress til våre sykehjem. De må ha vært i vår region i 10 dager før de kan komme på sykehjemmene. Dette er også i tråd med det FHI har presisert denne uken, i tillegg til at det står i rådene for innenlandsreiser; at besøkende fra områder med høyt smittepress bør redusere antall kontakter de første 10 dagene fra den dagen de ankommer regionen. Se FHIs reiseråd ved innenlandsreiser.

Besøkende fra områder med høyt smittepress, blant annet Oslo og Bergen, betyr stor smittefare.

Restriksjonen gjelder også studenter som skal jobbe på sykehjem i jula, og besøkende fra røde land.

Unntak for besøk til pasienter som ligger for døden

Vi har ikke restriksjoner for pårørende til pasienter som ligger for døden. Vi legger selvfølgelig til rette for at de nærmeste pårørende skal få komme inn.

Besøksreglene som gjelder ved våre sykehjem

Sist oppdatert: 24.11.2020