Blog

Aktuelt, Helse og omsorg, Koronavirus, Nyheter

Oppdatering: koronasituasjonen i Røros kommune

De siste ukene har vi hatt noen enkelte smittetilfeller i Røros. Vi har besluttet at vi ikke lenger går ut med pressemelding ved slike smittetilfeller. Årsaken er at vi nå har en normal hverdag med økt beredskap.

En normal hverdag betyr at koronaviruset vil være i samfunnet vårt, og det normale er at det vil være enkelttilfeller med smitte – også på Røros. I starten av pandemien hadde vi ikke vaksiner og det var derfor viktig å slå raskt ned på smitten. Lokalt i kommunen har vi per i dag svært få smittede og svært få sykehusinnlagte. Vi har en vaksinedekning på over 93 % i befolkningen, og har god beskyttelse mot alvorlig sykdom. Vaksinen bidrar også til at færre blir smittet.

Testing og smittesporing er fortsatt et viktig tiltak

Alle som får luftveissymptomer bør teste seg med hurtigtest. Tester du positivt på denne, tar vi en PCR-test ved Røros legesenter. Vi kartlegger også nærkontakter. Nærkontakter skal følge med på symptomer, og ta en hurtigtest ved symptomer. Ikke-vaksinerte nærkontakter over 18 har plikt til å teste seg. På Helsenorge.no finner du mer om testing, karantene og isolasjon.

Dersom ansatte eller barn i skoler eller barnehager blir smittet, følger vi nasjonale bestemmelser med jevnlig hurtigtester. Vi kontakter også foreldre og foresatte slik at de er informert ved slike tilfeller.

Ingen lokale tiltak nå

Vi har god oversikt over nærkontaktene til de få smittede i kommunen i dag. Det er heller ikke behov for å innføre lokale tiltak i Røros kommune, og arrangementer og andre aktiviteter går som planlagt.

Bli hjemme hvis du er syk

Nå når julehandelen og førjulsaktivitetene starter opp er det viktigste vi alle kan gjøre å følge de generelle smittevernrådene:

  • bli hjemme hvis du er syk, og ta en test
  • ha god hånd- og hostehygiene

Mer informasjon

På vår koronaside på nett finner du informasjon om når og hvordan du tester deg, lenker til nasjonale råd fra helsemyndighetene og status smittede i kommunen.

Gå til Røros kommunes koronaside

X