Blog

Aktuelt, Koronavirus, Nyheter, Næring

Nasjonalt skjenkeforbud og råd om avstand i butikker og kjøpesenter

Blant de nye nasjonale smittetiltakene som kom i går var forbud mot skjenking, og i tillegg en klar oppfordring om tiltak for å unngå trengsel i butikker og på kjøpesenter.

Forbud mot skjenking

Det er innført et nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder og arrangementer. Dette forbudet vil også gjelde i Røros kommune, foreløpig i to uker med virkning fra den 4. januar.

Avstand i butikker

Myndighetene anbefaler også at alle kjøpesentre og butikker innfører antallsbegrensning slik at det er mulig å holde tilstrekkelig avstand. I tillegg bør butikker og kjøpesentre ha adgangskontroll som sikrer at maksimalt antall kunder ikke overskrides. Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes både antallbegrensninger og adgangskontroll.

Handelsbedriftene på Røros har allerede hatt god erfaring med slike tiltak gjennom “Jul på Røros”, og har et godt grunnlag for å videreføre tilsvarende tiltak. Befolkninga på Røros er også flinke til å følge tiltakene som butikkene legger til rette for.

De to neste ukene er det viktig at vi:

  • holder avstand i butikken
  • bruke håndsprit både på vei inn og ut av butikken
  • unngår trengsel – for eksempel legge handleturen til tider der det er færre kunder i butikken

Se alle nye nasjonale koronatiltak fra 4. til 18. januar

X