Blog

Aktuelt, Helse og omsorg, Koronavirus, Nyheter

Nasjonale tiltak forlenges til og med 14. april

Før påske ble det innført strenge nasjonale tiltak for å begrense smittespredning i forbindelse med økt reiseaktivitet. For å få et bedre grunnlag til å vurdere hvordan påskeferien har påvirket smittesituasjonen, er tiltakene forlenget frem til og med 14. april.

Her er en oppsummering av noen av de viktigste rådene:

  • Reis minst mulig, og utsett reiser som ikke er nødvendig.
  • Du bør ha så få nærkontakter som mulig.
  • Hvis du har vært på reise til, eller hatt besøk fra, områder med høyt smittettrykk anbefaler vi at du unngår å møte for mange andre de 10 første dagene etter hjemkomst.

Skal du i sentrum, på butikk eller café?

  • I tråd med gjeldende nasjonale retningslinjer anbefaler vi alle å bruke munnbind på offentlige steder, der det er vanskelig å holde to meter avstand til andre. Rådet gjelder både innbyggere og besøkende i Røros.
  • Unngå trengsel i små butikker, kafeer og andre små lokaler, husk to meter avstand til andre og følg smittevernreglene på stedene du besøker.
  • Bruk gjesteregistreringen på spisesteder. Registrer deg via QR-koden når du kommer – da hjelper du oss til rask smittesporing.

Vi står sammen

Vi har klart oss godt gjennom pandemien – takket være flinke innbyggere, lokalt næringsliv, hyttebefolkning og andre besøkende. Hver og en har stått sammen og tatt gode smittevernvalg for seg selv og mennesker de har møtt.

Det setter vi pris på. Dette gjør vi fortsatt sammen!

X