Blog

Aktuelt, Helse og omsorg, Koronavirus, Nyheter

Nå kan du ta koronavaksine på Vitusapotek i Røros kommune

De ansatte på Vitus Apotek er klare for vaksinasjon

Fra fredag 4. februar kan innbyggere over 18 år ta koronavaksinen hos Vitusapotek Røros.

Apoteket har inngått avtale om å vaksinere på vegne av kommunen. Time for vaksinering bestilles via apotekets bookingsystem helseboka.no. Det er også mulig å komme innom og høre om det er ledig tid, hvis ikke alle oppsatte timer er booket en dag.

– Vi er veldig glade for å kunne bidra med koronavaksinering i vår kommune. Vi ønsker å være et godt supplement til det gode tilbudet kommunen allerede har etablert. Vaksineringen i apotek foregår på samme trygge måte hos oss, og er gratis for innbyggeren. Vaksinen blir gitt på apotekets informasjonsrom, i fred for andre kunder. Etterpå må man vente i 20 minutter i apoteket, forteller bestyrer Solvår Kverneng Evavold.

Bestill time får å få vaksine på apoteket

Det er planlagt å benytte timebestilling, slik at apoteket kan planlegge best mulig for å unngå å måtte kaste verdifulle vaksinedoser. Det går også an å stikke innom apoteket og spørre om det er ledig tid. Av og til kan det bli avbestillinger, eller at ikke alle timene er booket. I første omgang skal apoteket vaksinere to dager i uka. Og så tilpasses antall dager ut fra vaksinetilgang og etterspørsel. Det er viktig at dagene blir fylt opp slik at det unngås å kaste doser.

Time bestilles enkelt via helseboka.no: Bestill vaksinetime på apoteket

– Hvis du ikke klarer å bestille time digitalt, kan du stikke innom eller ringe oss, så hjelper vi deg å få booket en time, sier Evavold.

Mer fleksibelt for innbyggere som ønsker koronavaksine

– Vi er veldig fornøyde med å få til et samarbeid med apoteket, sier Frode Bukkvoll, konstituert virksomhetsleder helse i Røros kommune. – Dette gir større fleksibilitet for innbyggerne til å få tatt vaksinen, samtidig som vi håper at dette vil bidra til en enda høyere vaksinasjonsgrad, legger Bukkvoll til.

Ordningen med koronavaksinering i apotek har kommet i stand etter at helseministeren rett før jul tok initiativ til å lage en standardavtale og oppgjørsordning som gjør at kommunen enkelt kan inngå avtale med apotekene uten mye byråkrati.

– Jeg håper og tror at vi kan bidra til at enda flere tar både første, andre og tredje vaksinedose. Vi skal ta godt imot de som ønsker å vaksinere seg hos oss, sier Evavold.

X