Blog

En dame holder seg i kanten på en skolepult mens hun senker kroppen ned mot gulvet. Fire jenter og en dame står rundt og ser på.

Glåmos skole har startet opp med en kort morgentrim for elevene på mellomtrinnet.

Elevene starter dagen sin med 10 minutter aktivitet. De har ett program for hver dag, med øvelser som fremmer styrke i rygg, mage, skuldrer og bein. Øvelser for balanse og koordinasjon er også med. De har fått hjelp av fysioterapeut Tove Hegseth i Røros kommune til å sette sammen øvelsene.

Bakgrunnen for tiltaket er at barn i denne aldersgruppen vokser mye, noe som ofte kan føre til plager – spesielt i kne. Dette skjer fordi stabiliteten i kroppen ikke følger i takt med veksten. Målet med morgentrimmen er å bidra til å forebygge slike plager.

Vi startet 18. mai, og vil fortsette med morgentrim ut skoleåret. Planen er fortsette med dette fra høsten igjen. Dette er et aktivitetstiltak vi har satt i gang for 5.–7. trinn. Vi håper at dette kan videreutvikles slik at også de andre klassetrinnene kan være med på prosjektet.

en gutt og en jente ligger magen på gulvet i klasserommet og løfter armer og ben

Elevene jobber med styrke i ryggen

Tre jenter, en gutt og en dame står på hender og kne på gulvet i klasserommet. De har votter på hendene og gjøre en øvelse for å styrke kjernemuskulaturen.

Elevene jobber med stryke i kjernemuskulatur

tre jenter sitter på skrivepulten sin i klasserommet. De trekker knærne mot magen. En gutt står ved pulten sin.

Elevene jobber med balanse og styrke i mage rygg og ben.

En dame holder seg i kanten på en skolepult mens hun senker kroppen ned mot gulvet. Fire jenter og en dame står rundt og ser på.

Fysioterapeut Tove Hegseth viser elevene en av øvelsene.

X