Blog

An-Magritt sceneproduksjon

Tradisjonen tro skulle 10. trinn ved Røros skole sette opp musikkspill på Storstuggu tidligere i vinter. Korona satte en stopper for de opprinnelige planene, men tirsdag og onsdag denne uken kunne 10. trinn heldigvis – og endelig – få vise frem det de hadde jobbet med både før, under og etter koronatiltakene satte inn. Det ble en stor opplevelse!

An-Magritt i konsertversjon

Årets produksjon var An-Magritt, et musikkspill fritt etter Johan Falkberget. Manus er skrevet av Edvard Normann Rønning og Henning Sommerro har komponert musikken.

Med smart regi og scenografi ble også forestillingen gjennomført i henhold til smittevernreglene. Alle aktørene satt eller sto på scena under hele forestillingen, med bare små forflytninger. Flotte kulisser, laget av kunst og håndverkslærer og elever i samarbeid laget en mektig ramme på produksjonen.

Sterke prestasjoner

Forestillingen var spekket med svært gode prestasjoner, både felles-nummer og solistnummer. Trygt støttet av et band med både voksne musikere og elever, var sangnumrene svært sterke.

Hvorfor musikkspill i skolen?

Årets produksjone var den 17. i rekken av musikkproduksjoner på Røros skole. Røros skole satser på musikkspill av flere grunner. Samhold, felles opplevelser, respekt, trygghet, glede og stolthet kan ikke måles ved nasjonale prøver. Her samarbeider alle – fra rektor til alle lærere på trinnet. Alle elevene på trinn 10. har viktige roller – fra skuespillere til scenearbeidere og scenografer.

Vi gratulerer årets 10. trinn med en kjempeforestilling!

Regi og prosjektledelse: Unni Ryen og Håvard Dahl

X