Blog

Mandag 4. november // Klokken 12:00 // GROPA
Gratis inngang // Vi serverer kaffe

Start uken med musikalsk påfyll i Gropa med Pokus trio!

Naxos Norway er stolte av å presentere Daniel Herskedal sin første utgivelse som komponist: Behind the wall. Herskedal har opparbeidet seg et betydelig navn på den internasjonale musikkscenen og dette verket kombinerer på en utmerket måte hans typiske cinematiske stil med elementer av europeisk- og arabisk kunstmusikk. Ikke minst har han en utpreget melodisans som virkelig kommer til sin rett i dette trio-formatet med Elin Torp Meland på obo og engelsk horn, Kjell Magne Robak på cello og Gro Merete Hjertvik på piano.

I 2016 fikk Herskedal i oppdrag av BBC Concert Orchestra og London Jazz Festival å skrive et stykke som ble fremført i Royal Festival Hall-festivalen samme år. Lederen av festivalen, John Cumming OBE, beskriver på en svært treffende måte essensen i musikken på Behind The Wall:

The music on this recording exudes a warmth and humanity that lifts the spirit at a moment when the threads that bind the communities of our planet are becoming increasingly.

Pocus trio

Pocus er Trøndelag sin egen Fylkesmusikertrio. Besetning: Obo-cello -piano.

På plata er det Gro Merete Hjertvik som spiller piano, men på turneen er det Jon Kristian Bye, vår nyansatte pianist som turnerer sammen med Elin Torp Meland og Kjell Magne Robak.

Ensemblet har en pre-release turné i fylket før de drar til Oslo og har CD release i operaen den 13.11.

Tusen takk til Trøndelag fylkeskommune for denne konserten!

X