Blog

Hjertelskende venner. Foto: Lars Inge Sevatdal

I forbindelse med sitt første plateslipp, la folkemusikkgruppa Hjertelskende venner ut på en bakgårdsturné lørdag 30. mai. Nydelige folketoner i sommersol ble et lyspunkt i hverdagen for beboere på Gjøsvika sykehjem og Røros sykehjem.

Lokale toner

Folkemusikkgruppa Hjertelskende venner skal snart gi ut sitt første album med lokale toner og spesielt nedtegnelsene gjort av Lars Valseth i samlinga «Folketoner fra Røros-distriktet». Gruppa har navn etter en av salmene i samlinga. Alle medlemmene i «Hjertelskende venner» har lang fartstid som utøvere av folkemusikk, som solister og i grupper.

Lasteplankonsert – artig og praktisk!

Ettersom det ble gjennomført tre minikonserter denne lørdagen, ble lydanlegg og mikrofoner rigget til på et lasteplan. På denne måten kunne Hjertelskende venner forflytte seg fra et sykehjem til det andre på kort tid, uten opp- og nedrigg av teknikk. Det ble ei alternativ, men flott scene!

Samarbeid

Konserten ble arrangert av Hjertelskende venner og Sparebank 1 SMN, i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken i Røros kommune. Sparebank 1 SMN bød også på kake for alle beboerne.

“I den krevende perioden vi går gjennom ønsker vi i SpareBank 1 SMN å skape lyspunkter i hverdagen for mennesker som ikke kommer seg ut. Vi har støttet dagens opplevelse for pasientene på våre institusjoner med midler fra vårt samfunnsutbytte”, sier banksjef Eivind Langseth.

Røros kommune takker så mye for konsertene!

Hjertelskende venner:

Gro Kjelleberg Solli (sang og lyre)
Mari Eggen (fele, hardingfele og kor)
Jens Nyplass (fele, bratsj, zither, bouzouki og kor)
Rolf J. Feragen (trekkspill og kor)
Roar Kjelsberg (bass, bouzouki og kor)
Ole Anders Feragen (gitarer og kor)

Teknikk: RørosTeknikk AS

X