Blog

Aktuelt, Helse og omsorg, Koronavirus, Nyheter

Koronavaksine – status og videre plan fra januar 2022

Fot av et glass med vaksine mot covid-19

Vi er godt i gang med å gi oppfriskningsdose (3. dose) med koronavaksine i Røros kommune.

I november kunne innbyggere over 65 år få oppfriskningsdosen, og tall fra uke 1 viser at svært mange i denne gruppa har fått oppfriskningsdosen; rundt 94 % av de over 85 år og rundt 91 % av de fra 65 til 84 år. I desember åpnet vi for oppfriskningsdose til de fra 45 til 54 år. I denne gruppen må flere vente til det har gått 20 uker fra de fikk 2. dose. Det betyr at det vil ta litt lengre tid før denne gruppen har fått vaksinen. Per i dag har rundt 28 % av de mellom 45 og 54 fått oppfriskningsdosen.

Fra onsdag 12. januar er det nå mulig for alle over 18 år å få oppfriskningsdose. De kan komme på drop-in når det har gått 20 uker fra de fikk 2. dose.

Vi fortsetter med vaksinetilbudet med drop-in så lenge det er behov. Vi oppfordrer alle til å møte opp så fort det har gått 20 uker fra 2. dose. Jo flere som har tatt oppfriskningsdosen, desto mer beskyttet er vi mot smittebølgen landet nå er inne i.

Vi fortsetter med drop-in hver onsdag

Du får ingen timeinnkalling på sms eller via Helsenorges app. Når det har gått 20 uker fra du fikk 2. dose, så kan du komme på drop-in hver onsdag ettermiddag. I koronapasset ditt kan du se når du fikk 2. dose. Se når det er drop-in, og hva du må huske på før du kommer.

Vi tilbyr også 1. og 2. dose

Hvis du ikke har tatt 1. eller 2. dose enda, så er det fortsatt mulig å få det. Så lenge vi har drop-in, så kan du ganske enkelt møte opp og få vaksinen. Her ser du når vi har drop-in

Hvor finner du informasjon om vaksinering?

På våre nettsider legger vi løpende ut oppdatert informasjon om når og hvordan du kan få koronavaksine.

Drop-in-tilbudet annonserer vi også i lokalavisene og lokalradio. I tillegg har kommunens innbyggere fått en sms etter hvert som vi har åpnet for de ulike aldersgruppene.

Har du spørsmål som du ikke finner svar på på våre nettsider, så er du velkommen til å ringe vaksinetelefonen på 72 41 95 94. Vi svarer hver mandag til fredag fra klokken 12.00 til 15.00.

X