Blog

KlubbLAN har i samarbeid med Ungdommens Hus, UKM og Storstuggu startet opp «KlubbLAN: Spill for alle». En gang i måneden kan de som vil både teste spill og lære om spill på Storstuggu, og første samling er søndag 5. september.

Kan teste ulike spill

KlubbLAN har satt sammen et program for høsten, og på første samling kan du teste blant annet «Fall Guys», «Rocket League» og spille Nintendo Switch i kinosalen. «Spillene til denne første dagen er valgt fordi de har tilknytning til e-sport og blir konkurrert i, men samtidig har såpass lav terskel med tanke på vanskelighetsgrad at de er enkle å lære seg og spille», forteller Martin Grytbak, leder i KlubbLAN. Ønsket er at alle kan ha det gøy med å spille, men samtidig er det mulig å øve seg for å bli bedre. «Vi er veldig glad for å kunne sette i gang dette», sier Ove Testad på Ungdommens Hus. «Dette blir en fin start på Ung Kultur Møtes hele året, ung til ung formidling, gjennomføring og tilrettelegging satt ut i praksis. Kunnskap, kjennskap, aktivitet og interesser samles på faste, sosiale og trygge møteplasser».

Spill er sosialt

«Vi ønsker å lage et sosialt tilbud, hvor det er lav terskel for å bli med. Mange tror at dataspill gjør deg usosial, men de aller fleste spiller faktisk dataspill med folk de kjenner», forteller kulturhusleder Anne Linn V. Schärer. Hun oppfordrer alle som ønsker å teste noen spill, eller bli kjent med flere som spiller, til å stikke innom. «Vi kjører også på med et litt retro hjørne med brettspill, for det er en skikkelig fin søndagsaktivitet for alle aldre».
«Det er mange som er interessert i spill, og det er mye morsommere å samles for å spille enn og sitte hver for seg. I tillegg er det en mulighet til å lære, og bli kjent med nye folk», supplerer Martin.

Ha med en foresatt

«Alle barn under 12 år må ha med en foresatt, og vi bruker ulike rom til ulike spill for å overholde aldersgrensen», fortsetter Martin. Han understreker at dette er en god mulighet for foreldre til å bli kjent med spill barna spiller. «I første omgang lager vi ulike spillstasjoner, og så ønsker vi tips fra besøkende om hvordan vi kan utvikle programmet videre».

Det er ikke bare yngre som spiller, og kinosjef Jo Hage har lenge ønsket å teste ut kinosal til dataspill. «Vi har lenge ønsket å legge til rette for e-sport i kinosalen, og dette er en gylden mulighet både for oss og for besøkende å teste det ut», forteller Hage. Han henviser til tittelen på arrangementet og understreker at spill faktisk er for alle.

Kort oppsummert – KlubbLAN: Spill for alle

  • Hvor: Storstuggu
  • Når: 5. september, 3. oktober, 7. november og 5. desember
  • Klokkeslett: Kl. 14.00 – 18.00
  • Barn under 12 år må ha med en foresatt.
  • Arrangementet er gratis, og alle må registrere seg ved inngangen.

Foto: Kristen Knutsen Trøen
På bilde: (f.v) Anne Linn V. Schärer, Ove Testad, Daniel I. Grøttan, Martin Grytbak og Helmer Lundal

X