Blog

Aktuelt, Koronavirus, Nyheter, Næring

Innreiserestriksjoner for utlendinger fra midnatt natt til fredag 29. januar

Regjeringen innfører nå strengere innreiseregler til Norge. Fra 29. januar får kun norske statsborgere og utlendinger som er bosatt i Norge reise inn i Norge. Noen unntak gjelder. Det betyr at blant andre gjestearbeidere og familiemedlemmer som besteforeldre, voksne barn, foreldre til voksne barn og kjærester ikke lenger kan komme på besøk.

Dette gjøres for å begrense risikoen for spredning av den betydelig mer smittsomme varianten av koronaviruset, strammer regjeringen kraftig inn på utlendingers adgang til innreise til Norge, for en periode.

Se hvilke grupper som nå ikke kan reise inn til landet, og hvem som er unntatt innreiserestriksjonene.

Innreise over grensa ved Vauldalen

For de som er unntatt innreiserestriksjonen gjelder reglene om obligatorisk testing, reiseregistrering, karantene og karantenehotell. På grensen ved Vauldalen er teststasjonen åpen hver dag fra klokken 8.00 til 12.00. Når teststasjonen er stengt er også grensa stengt for grensepasseringer. Da er det kun personer som er unntatt kravet om testing ved grensa som får reise inn til Norge.

Mer informasjon

Endringene trer i kraft ved midnatt, natt til fredag 29. januar 2021. Utlendinger som har påbegynt en reise til Norge før ikrafttredelse, gis likevel adgang til innreise.

Alle som skal reise inn til Norge har selv et ansvar for å sette seg inn i innreisereglene:

Les pressemelding fra regjeringen / Read press release in English:

X