Blog

Hest med slede kjører langs tilskuere på åpningen av Rørosmartnan

Vi gleder oss ekstra mye til Rørosmartnan nummer 168! De neste dagene skal vi igjen avholde marked, midt i verdensarven, med handel, folkefest, kulturopplevelser og glede.

For oss som bor her, er martnan en del av tidsregningen. Det er det for alle dere som besøker Røros år etter år også. Det er en tradisjon som ble nedfelt gjennom kongelig resolusjon for 170 år siden i år, og en viktig del av vår kulturarv som vi med stolthet og ydmykhet holder levende.

Det blir ingen Rørosmartnan uten de mange som bidrar for å få til martan

Det er særlig tre aktører som skal ha stor takk for at vi har fått til å gjenopplive martnan etter pandemi-pausen. Det er vårt lokale energiselskap Ren Røros, Rørosbanken og Trøndelag Fylkeskommune. Uten deres hjelp hadde det ikke blitt noe marked i år. De fortjener en stor applaus!

Hvert eneste år er både innbyggere og besøkende sterkt involvert i å skape Rørosmartnan. Forbønder og andre handelsmenn kommer fra fjern og nær, frivillige blant innbyggere og besøkende, lokalt næringsliv, lag og foreninger, politi og redningstjenestene, sammen med arrangør Opplev Røros AS, er helt sentrale krefter for å planlegge og gjennomføre Rørosmartnan.

Rørosmartnan har fått ny nettside

rorosmartnan.no finner du program og annen nyttig informasjon.

Vi ønsker alle en riktig god Rørosmartnan 2023!

 

Foto: Destinasjon Røros/Svein Eggan

X