Blog

Aktuelt, Bygge og bo, Nyheter, Næring, Politikk, Verdensarv Røros

Fyrverkeriforbud i Røros sentrum, men felles fyrverkeri til glede for alle

Illustrasjon med et kart over Røros sentrum som viser forbudssona for fyrvekreri, og et foto av et fyrverkeri med røroskirka i bakgrunnen.

I den verneverdige trehusbebyggelsen i Røros sentrum er det forbudt å skyte opp fyrverkeri. Derfor blir det også i år et flott fellesfyrverkeri som kan sees fra og rundt sentrum.

Hvor og når er det forbudt å skyte opp fyrverkeri?

I den verneverdige trehusbebyggelsen i Røros sentrum er det totalforbud mot fyrverkeri, for å beskytte den vernede trehusbebyggelsen i Røros Bergstad. Forbudet gjelder innenfor forbudssona på bildet til slutt i denne artikkelen. Det er kommunestyret som har vedtatt forbudet mot fyrverkeri.

Utenfor forbudssonen kan du bare skyte opp fyrverkeri på nyttårsaften og kun fra klokken 18 til klokken 2. Alle andre dager og tidspunkter er det forbud mot privat oppskyting av fyrverkeri. Les forskriften om håndtering av eksplosjonsfarlig stoff.

Felles fyrverkeri på nyttårsaften

Vi oppfordrer alle til å se det felles fyrverkeriet som skytes opp bak Storstuggu klokka 24.00. Fyrverkeriet er et flott syn å se på fra avstand. Vi anbefaler å gå ut å se det fra der du er – i Røros sentrum, eller boligområdene og hyttefeltene rundt sentrum.

Også i år må vi følge smittevernråd og -regler, og vi må huske å holde avstand til andre. Vi ber derfor om at folk ikke samles ved Storstuggu. Finn dere heller et sted i eller utenfor sentrum der dere kan se fyrverkeriet på en like god måte.

Felles ansvar for en trygg og sikker nyttårsfeiring

Brannsjef Frode Skogås er svært opptatt av både brannsikkerheten og sikkerheten for folk. Bakgrunnen for at vi startet med felles fyrverkeri, er fyrverkeriforbudet i Røros sentrum. Han er derfor glad for at det er RørosTeknikk, med utdannede pyroteknikere, som har ansvaret for selve oppskytinga.

– Felles fyrverkeri i Røros sentrum har i flere år vært en suksess, og vi vet at det er knyttet store forventninger til fyrverkeriet på nyttårsaften. Det er likevel ikke til å komme fra at fyrverkeri kan gi katastrofale konsekvenser hvis det ikke foregår i kontrollerte former. Når fagfolk står for oppskytinga er både mennesker og hus trygge, sier Skogås.

Ikke felles fyrverkeri uten støtte fra private aktører

Det er ikke mulig å finansiere felles fyrverkeri over kommunens driftsbudsjett. For å få til dette må private aktører bidra sammen med kommunen. Vi har litt mindre å bruke i år, men Olav Sivertsen i RørosTeknikk sier at årets felles nyttårsfyrverkeri blir storslagent og flott å se på!

Vi er svært glade for at Røros Hotell, Røros Produkter, Ren Røros og Bergstaden vel er med oss på spleiselaget for årets nyttårsfyrverkeri. Som tidligere år bidrar med RørosTeknikk med oppskyting.

Sammen støtter vi opp om et viktig tiltak for brannsikkerheten i Røros Bergstad – og gir innbyggere og tilreisende en flott opplevelse inn i det nye året.

 

Vi ønsker alle et riktig godt nytt år!

Kart over Røros sentrum som viser hvor det er forbudt å sende opp fyrverkeri.

Kartet viser hvor det er forbudt å sende opp fyrverkeri i Røros sentrum.

X