Aktuelt, Koronavirus, Nyheter

Forenkler karanteneregler og smittesporing fra mandag 27. september

I Røros kommune vil vi følge nedjustert TISK fra mandag 27. september, slik regjeringen har besluttet. Bakgrunnen er at stadig flere er fullvaksinert og at smitten ser ut til å flate ut. Det vil likevel være behov for noe testing, isolering, smittesporing og karantene en stund til.

TISK står for testing, isolasjon, smittesporing og karantene. Nedjustert TISK innebærer at færre må gå i karantene og at kommunene i mindre grad skal drive med smittesporing.

Testing vil fortsatt være viktig for å bremse smittespredningen. Derfor oppfordrer vi alle til å teste seg ved lette symptomer på luftveisinfeksjon – gjelder også fullvaksinerte.

Vi vil oppdatere vår hjemmeside med nye råd og informasjon i løpet av mandag, når reglene endres.

Oppdatering 30.09.2021: Fra uke 39 gjelder disse nasjonale reglene og rådene for testing og karantene.