Blog

Aktuelt, Koronavirus, Nyheter

En besøkende i Røros kommune bekreftet smittet og nærkontakter er i karantene

En person, hjemmehørende i Oslo, som er på besøk i Røros er bekreftet smittet med covid-19. Personen har 7 nærkontakter på Røros, som er kontaktet og satt i karantene. Nærkontaktene skal testes i dag.

En nærkontakt som jobber på Gjøsvika sykehjem er foreløpig ikke erkjent smittet. Det er derfor gjort nødvendige smitteverntiltak der. Alle beboere på Gjøsvika sykehjem er fullvaksinert.

Arbeidet med smittesporing pågår i tråd med prosedyrer, og smittesituasjonen er uavklart til vi har fått svar på tester av nærkontaktene.

Følg disse smittevernrådene i Røros nå

Vi ber våre innbyggere om å være oppmerksom på symptomer, og å teste seg så fort symptomer oppstår. Du kan bestille time for koronatest her. Hvis du ikke kan bestille på nett, kan du ringe koronatelefonen på 72 41 94 80 – tastevalg 1 (mandag til fredag fra 09.00 til 12.00 og 13.00 til 15.00).

I tillegg er det viktig at vi alle følger smittevernrådene:

  • Vask hender, og bruk håndsprit
  • Hold avstand til andre
  • Begrens antall nærkontakter
  • Bli hjemme hvis du er syk – og test deg hvis du har symptomer

Vi innfører ingen andre tiltak – næringsliv, handel- og spisesteder og aktiviteter kan drive som normalt, men i tråd med smittevernråd og -regler.

 

Pressekontakt i denne saken er ordfører Isak Veierud Busch. Oppdateringer i saken legges ut fortløpende på vår nettside.

X