Blog

Aktuelt, Barn, unge og utdanning, Kultur, idrett og fritid, Nyheter

Duedtie – samisk kunst og handverk ved kulturskolen – søknadsfrist 21. oktober

Kulturskolen bygger videre på suksessen fra i fjor og  tilbyr ny runde med opplæring innen Duedtie – sørsamisk kunst og handverk. Et spennende tilbud der elevene vil få lære om og arbeide med samiske naturmaterialer, former og uttrykk. 

Hvem kan delta?

Tilbudet er en del av utvidelsen og videreutviklingen av kulturskolenes aktivitet, og er åpent for alle barn og unge på Røros mellom 10 (5. trinn) og 20 år. Sist vinter og vår deltok 15 elever. Noe av disse har allerede meldt seg til årets prosjekt!

Duedtie vårslepp

Elevene innen Duedtie presenterte seg og sitt arbeid under det storslåtte Vårsleppet til kulturskolen i juni på Doktortjønna.

Målet er at tilbud innen samisk kunst og kultur skal bli en del av det faste tilbudet i kulturskolen.

Lærerne i duedtie

Lærer også i år er Meerke Krihke Leine Bientie, Tomas Tomasson Punde, Inez Rensberg, Håvard Danielsen og Oddvin Leine Bientie

Kickstarter samisk språkuke

Tilbudet er en «kick-start» på Samisk språkuke som foregår i uke 43. Oppstart for Duedtie er mandag 25. oktober. Søknadsfrist: 21. oktober.

Duedtie belte

For mer informasjon, ta gjerne kontakt med kulturskolerektor Nils Graftås på telefon 928 25 647. Du kan også ta kontakt med Meerke Krihke Leine Bientie, tlf.: 412 88 227 eller Ida Marie Brandsfjell, tlf.: 989 00 604

Foto:

Meerke 1: Meerke Krihke Leine Bientie

Duedtie vårslepp/Belte: Kulturskolen

Tags:
X