Aktuelt, Helse og omsorg, Koronavirus, Nyheter

Drop-in for oppfriskningsdose med koronavaksine

Nå kan innbyggere fra 18 år og eldre få oppfriskningsdose mot covid-19. Vi tilbyr også 1. og 2. vaksinedose til de som ønsker det. Det er bare å møte opp når vi har drop-in – du trenger ikke timeavtale på forhånd.

Les dette før du kommer:

• Det må ha gått minst 20 uker fra du fikk 2. dose, til du kan få oppfriskningsdosen. I koronasertifikatet ditt ser du når du fikk 2. dose.
  • Du må ta med deg koronasertifikatet når du kommer.
  • Du kan ikke komme på drop-in hvis du er syk eller har luftveisinfeksjon.
  • Det er viktig at du ikke møter opp før tiden. Da slipper du å vente ute lenge.

Sted: Verket i Sundveien 10 (gamle gymbygget).

Onsdag 19. januar:

• kl. 16.15–17.45: fra 45 år og eldre
  • kl. 17.45–19.15: fra 18 til 44 år

Onsdag 26. januar: (NY TID)

• kl. 16.15–18.15: fra 18 år og eldre

Det blir også drop-in i februar. Nye datoer vil bli lagt til på denne siden.

Finn ut når du kan få oppfriskningsdose

Det må gå minst 20 uker fra du fikk 2. dose, til du kan få oppfriskningsdosen. Det vil si:

• Tok du 2. dose den 1. september eller før, kan du få oppfriskningsdose 19. januar.
  • Tok du 2. dose den 8. september eller før, kan du få oppfriskningsdose 26. januar.

I koronasertifikatet ditt kan du se når du fikk 2. vaksinedose.

Hvis det ikke blir nok vaksiner til alle som møter opp

Det er FHI som fordeler vaksiner til kommunene hver uke. Dersom det ikke blir nok vaksinedoser til alle som møter opp, må du komme igjen neste gang. Det vil være de eldste som blir prioritert først, slik helsemyndighetene har bestemt.

Her får du koronasertifikatet

Du kan vise fram sertifikatet elektronisk på din mobiltelefon, eller skrive det ut før du kommer. Slik finner du digitalt koronasertifikat.

Hvis du ikke har pc eller mobil, kan du bestille koronasertifikat på telefon 815 55 015. Du får tilsendt sertifikatet i posten. Husk at det tar noen dager fra du ringer til du får det i din postkasse.

Skal du også ta influensavaksine?

Vi har også drop-in for vaksine mot sesonginfluensa. Det må gå minst 1 uke mellom koronavaksinen og influensavaksinen, og du kan ikke ta begge vaksinene samme dag.

Se hvem som kan få influensavaksine og når

Har du spørsmål om vaksinering?

Da kan du ringe Røros kommunes vaksinetelefon på 72 41 95 94 – mandag til fredag klokken 12.00 til 15.00.

Du kan også lese mer her:

Sist oppdatert: 14. januar 2022