Blog

Aktuelt, Koronavirus, Nyheter

Barn og ungdom – her kan du få hjelp

Jente, ungdom

Nå som skoler, barnehager, idrettsanlegg og fritidsklubber er stengt eller har reduserte åpningstider, kan det bli ekstra vanskelig for de som ikke har det bra hjemme. For noen betyr denne tiden flere bekymringer enn vanligvis. Noen er redde og utrygge, og har kanskje ingen å snakke med. 

Vi har laget en oversikt over hvem du som er barn eller ungdom kan ta kontakt med hvis du er bekymret, lurer på noe eller har det vanskelig. Voksne som er urolige for hvordan noen barn eller ungdommer har det, kan også bruke disse telefonnumrene.

Disse kan du ta kontakt med:

Helsestasjon for ungdom (Røros)
Hos oss finner du lege og helsesøster, og vi som jobber her har taushetsplikt.

Tlf: 92 82 74 64

Du kan også ringe 72 41 94 95 (hovednummeret til helsestasjonen)

Barneverntjenesten (Holtålen, Røros og Os)
Barneverntjenesten har åpent mellom kl. 08.00 og 15.30 på hverdager.

Tlf.: 72 41 94 42

Når barneverntjenesten er stengt kan du kontakte Barnevernvakta i Trondheim, som ivaretar vaktberedskapen i barnevernet etter klokka 15.30 på hverdager, på kveld, natt og helge- og helligdager. Barnevernvakta kan kontaktes på tlf.: 90 28 70 37.

Barneverntjenesten og barnevernvakta vil ut i fra din bekymring vurdere om det er behov for akutt hjelp, gi råd og veiledning, eller finne en måte å hjelpe deg på.

Alarmtelefon for barn og unge 
Du kan ringe eller sende melding til alarmtelefonen hvis du ikke føler deg trygg hjemme. Du kan også ta kontakt med alarmtelefonen hvis du er bekymret for noen du kjenner.

Tlf: 116111
SMS: 41 71 61 11
Mail: alarm@11611.no

Kors på Halsen
På Kors på halsen kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på deg og hjelper deg om du vil. Det er helt anonymt og helt gratis.

Tlf: 80 03 33 21

Rustelefonen
Du kan ta kontakt med Rustelefonen hvis du lurer på noe om rusmidler, rusmiddelbruk og problemer knyttet til rus.

Tlf: 08588

Mental helses hjelpetelefon (åpen 24 timer i døgnet)
Hjelpetelefonen er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt.

Mental helse har også chattetjeneste på sidetmedord.no.

Tlf: 116123

Ung.no (informasjonskanal for ungdom)
Ung.no har chattekanal på siden sin.

 

 

 

X